Su daržovėmis troškinta jautiena
Ingredientai: Jautienos kumpis - 1 kilogramas, Pomidorai - 4 vienetai, Paprika - 2 vienetai, Aitrioji paprika - 1 vienetas, Svogūnai - 2 vienetai, Bulvės - 1 kilogramas, Baltas vynas, sausas - 60 mililitrai, Bazilikai - 2 žiupsneliai, Lauro lapai - 3 viene.
Jautieną supjaustykite gabaliukai ir išvirkite. Кai mėsa bus beveik išvirusi, ją išimti, sultinį perkošti. Puode susloksniuokite: griežinėliais supjaustytus pomidorus, mėsą, žiedais supjaustytas paprikas ir svogūnus, bulves. Pasūdyti. Apipilkite sultiniu, kad jis dengtų bulves. Puodą uždengti ir virti maždaug 45–50 minučių ant labai mažos ugnies. Po to įpilti vyno, sudėti lauro lapus ir delnuose sutrintus džiovintus bazilikus. Dar patroškinti 5–7 minutes ant mažos ugnies.