Su daržovėmis troškinta jautiena

Ingredientai: Jautienos kumpis - 1 kilogramas, Pomidorai - 4 vienetai, Paprika - 2 vienetai, Aitrioji paprika - 1 vienetas, Svogūnai - 2 vienetai, Bulvės - 1 kilogramas, Baltas vynas, sausas - 60 mililitrai, Bazilikai - 2 žiupsneliai, Lauro lapai - 3 viene.

Jautieną supjaustykite gabaliukai ir išvirkite. Кai mėsa bus beveik išvirusi, ją išimti, sultinį perkošti. Puode susloksniuokite: griežinėliais supjaustytus pomidorus, mėsą, žiedais supjaustytas paprikas ir svogūnus, bulves. Pasūdyti. Apipilkite sultiniu, kad jis dengtų bulves. Puodą uždengti ir virti maždaug 45–50 minučių ant labai mažos ugnies. Po to įpilti vyno, sudėti lauro lapus ir delnuose sutrintus džiovintus bazilikus. Dar patroškinti 5–7 minutes ant mažos ugnies.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.