Naminė sūdyta lašiša su krapais

Sūdyta lašiša su krapais gravlax istetiana | Shutterstock.com

Norvegijoje bei kitose Šiaurės Europos šalyse tikru pasididžiavimu laikomas patiekalas - sūdyta lašiša su krapais. Ji puikiai tiks sumuštiniams, krepšeliams, salotoms, suktinukams.

Norvegijoje šiuo būdu paruošta lašiša vadinama gravlax - palaidota, užkasta lašiša. Viduramžiais norvegų žvejai žuvį pasūdydavo ir užkasdavo pajūrio smėlyje, tad žuvis ne tik užsisūdydavo, bet ir lengvai pasifermentuodavo. Modernioje virtuvėje žuvis nebėra užkasama smėlyje, o tik kelioms dienoms „palaidojama“ druskos, cukraus ir krapų mišinyje.

Sūdytai lašišai Jums reikės:

  • 2 lašišos filė gabaliukų su oda;
  • 3 šaukštų druskos;
  • 1 šaukšto cukraus;
  • 0,5 šaukštelio pipirų;
  • 1 pundelio krapų.

Gaminimas:

  1. Druską, cukrų, pipirus ir sukapotus krapus sumaišykite. Tolygiai paskirstykite ant žuvies.
  2. Žuvis suglauskite filė pusėmis į vidų (kad abiejų filė odos būtų išorėje). Apvyniokite folija ar maistine plėvele.
  3. Dėkite į indą ir ant viršaus uždėkite svorį.
  4. Dvi paras laikykite šaldytuve, tuomet nuvalykite prieskonių perteklių ir skanaukite.

Susiję straipsniai

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.

Kaip pasigaminti naminius ledus be ledų gaminimo aparato?

Dalinamės paprastu metodu, kaip sušaldyti puikiausius ledus be ledų gaminimo aparato. Jums tereikės kepimo formos ir plakimo šluotelės.