Sūrio užkandėlės „Pelytės“
Ingredientai: Kiaušiniai - 2 vienetai, Sūris - 200 gramai, Krabų lazdelės - 200 gramai, Česnakas - 3 skiltelės, Majonezas - 4 valgomieji šaukštai.
Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Smulkiai sutarkuokite sūrį ir atvėsintas krabų lazdeles. Dalį sūrio ir netarkuotų lazdelių atidėkite papuošimui. Perspauskite česnaką, sumaišykite su majonezu, druska, kiaušiniais ir sūriu. Palikite šaldytuve 20 minučių. Formuokite kotletukus ir apvoliokite juos krabų lazdelėse. Išdėliokite lėkštėje aplinkui netarkuotą sūrį, papuoškite krabų lazdelėmis arba ridikėliais (padarykite ausytes ir uodegytes), pipirais. Užkandėles atšaldykite ir patiekite.