Švelnus obuolių pyragas su šokoladu
Ingredientai: Miltai - 100 gramai, Kakava - 2 valgomieji šaukštai, Cukrus - 220 gramai, Malti migdolai - 2 valgomieji šaukštai, Sviestas - 150 gramai, Kiaušiniai - 3 vienetai, Obuoliai - 600 gramai, Tamsus šokoladas - 150 gramai, Grietinėlė - 250 mililitra.
Sumaišykite miltus, kakavą, 2 šaukštus cukraus, riešutus, 100 g sviesto ir 1 kiaušinį. Išklokite tešla formą, padarykite kraštelius ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Keptuvėje sumaišykite 3 šaukštus cukraus ir 1 šaukštą vandens. Virkite karamelinį sirupą iki auksinio atspalvio. Sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius be sėklų, sviestą ir pamaišykite. Išplakite su kiaušiniais likusį cukrų, supilkite grietinėlę ir sudėkite gabaliukais sukaužytą šokoladą. Į formą su tešla sudėkite karamele padengtus obuolius, užpilkite kiaušinių mase ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30-45 minutes, kol gražiai apskrus.