Švelnūs žuvies kotletai
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-10-06
Svetlana Verbitckaia | Shutterstock.com
Švelnaus skonio žuvies kotletai - lengvas ir maistingas patiekalas visai šeimai bei puikus būdas į savo mitybą įtraukti daugiau žuvies.
Švelnaus skonio žuvies kotletams Jums reikės:
- 500 g baltos žuvies filė (pvz., lydekos, ešerio, menkės ar jūrinės lydekos);
- 1 svogūno
- 1 kiaušinio
- 2 riekelių batono (be plutelės);
- 100 ml pieno;
- 1 šaukšto grietinės;
- pagal skonį druskos, pipirų (labai tiktų baltieji pipirai arba citrininiai pipirai).
- šlakelio aliejaus kepimui;
- apvoliojimui džiūvėsėlių (nebūtina).
Gaminimas:
- Batono riekeles užpilkite pienu ir palikite porą min., kad suminkštėtų.
- Jeigu žuvies filė šaldyta ir atlaidinta, nuspauskite skysčio perteklių.
- Žuvies filė, svogūną, išmirkytą batoną sumalkite per mėsmalę arba sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.
- Įmaišykite kiaušinį, grietinę, druską, pipirus. Masė turi būti puri, kiek lipni.
- Suformuokite nedidelius kotletus, galima šiek tiek apvolioti džiūvėsėliuose.
-
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepkite ant vidutinės ugnies po 3-4 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.





