Šventinės salotos

Ingredientai: Morka - 1 vienetas, Ryžiai - 1 stiklinė, Žuvies konservai - 1 skardinė, Kiaušiniai - 4 vienetai, Majonezas - 300 gramai.

Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite. Atskirkite trynius nuo baltymų, trynius smulkiai sutarkuokite. Į atskirus indelius stambiai sutarkuokite morką, susmulkinkite žalumynus. Visus 3 indelius atidėkite kuriam laikui į šalį. Į didelį dubenį sudėkite virtus ir jau atšalusius ryžius, šakute pertrintą žuvį, gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuotus baltymus, majonezą, įberkite druskos ir prieskonių, išmaišykite, formuokite rutuliukus ir padalinkite juos į tris dalis: vieną apvoliokite tryniuose, kitą - morkose, o trečią - žalumynuose. Kiekvienai daliai reikia vis daugiau rutuliukų. Išdėliokite ratu. Pastaba: apvolioti kamuoliukus galima ir pjaustytose krabų lazdelėse, virtuose tarkuotuose burokėliuose, grybuose, sezamuose ir t.t.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.