Šventinės salotos
Ingredientai: Morka - 1 vienetas, Ryžiai - 1 stiklinė, Žuvies konservai - 1 skardinė, Kiaušiniai - 4 vienetai, Majonezas - 300 gramai.
Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite. Atskirkite trynius nuo baltymų, trynius smulkiai sutarkuokite. Į atskirus indelius stambiai sutarkuokite morką, susmulkinkite žalumynus. Visus 3 indelius atidėkite kuriam laikui į šalį. Į didelį dubenį sudėkite virtus ir jau atšalusius ryžius, šakute pertrintą žuvį, gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuotus baltymus, majonezą, įberkite druskos ir prieskonių, išmaišykite, formuokite rutuliukus ir padalinkite juos į tris dalis: vieną apvoliokite tryniuose, kitą - morkose, o trečią - žalumynuose. Kiekvienai daliai reikia vis daugiau rutuliukų. Išdėliokite ratu. Pastaba: apvolioti kamuoliukus galima ir pjaustytose krabų lazdelėse, virtuose tarkuotuose burokėliuose, grybuose, sezamuose ir t.t.