Šventiniai drebučiai

Ingredientai: Svogūnai - 100 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Vanduo - 1650 mililitrai, Želatina - 20 gramai, Morkos - 200 gramai, Jautienos išpjova - 300 gramai, Lauro lapai - 3 vienetai.

Išvirkite kiaušinius, svogūnus nuslupkite, morkas nuskuskite. Sudėkite mėsą, svogūnus ir morkas į puodą, užpikite 1,5 litro vandens ir virkite ant vidutinės ugnies apie valandą (mėsą galima ir ilgiau). Nuo virimo pradžios praėjus 40-45 minutėms, įmeskite lauro lapus, įberkite druskos ir pipirų. Mažame indelyje užpilkite želatiną 150 ml vandens, palikite kelias minutes išbrinkti. Išimkite iš puodo mėsą ir daržoves, sultinį perkoškite. Užkaiskite puode 500 ml sultinio, sudėkite želatiną ir užvirinkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Pamaišykite, kad želatina ištirptų. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius atidėkite į šalį, baltymus supjaustykite kubeliais. Supjaustykite kubeliais virtą mėsą ir morkas, sumaišykite su baltymais. Į formeles, kuriose darysite drebučius, įdėkite smulkintų petražolių, įberkite spanguolių, tada padalinkite paruoštą mišinį ir užpilkite sultiniu su želatina. Padėkite sustingti į šaldytuvą mažiausiai 5-6 valandoms, išimkite iš formelių ir patiekite.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.