Šventiniai drebučiai
Ingredientai: Svogūnai - 100 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Vanduo - 1650 mililitrai, Želatina - 20 gramai, Morkos - 200 gramai, Jautienos išpjova - 300 gramai, Lauro lapai - 3 vienetai.
Išvirkite kiaušinius, svogūnus nuslupkite, morkas nuskuskite. Sudėkite mėsą, svogūnus ir morkas į puodą, užpikite 1,5 litro vandens ir virkite ant vidutinės ugnies apie valandą (mėsą galima ir ilgiau). Nuo virimo pradžios praėjus 40-45 minutėms, įmeskite lauro lapus, įberkite druskos ir pipirų. Mažame indelyje užpilkite želatiną 150 ml vandens, palikite kelias minutes išbrinkti. Išimkite iš puodo mėsą ir daržoves, sultinį perkoškite. Užkaiskite puode 500 ml sultinio, sudėkite želatiną ir užvirinkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Pamaišykite, kad želatina ištirptų. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius atidėkite į šalį, baltymus supjaustykite kubeliais. Supjaustykite kubeliais virtą mėsą ir morkas, sumaišykite su baltymais. Į formeles, kuriose darysite drebučius, įdėkite smulkintų petražolių, įberkite spanguolių, tada padalinkite paruoštą mišinį ir užpilkite sultiniu su želatina. Padėkite sustingti į šaldytuvą mažiausiai 5-6 valandoms, išimkite iš formelių ir patiekite.