Tinginių „Napoleonas“ iš šaldytos sluoksniuotos tešlos

Tinginių „Napoleonas“ iš šaldytos sluoksniuotos tešlos smspsy | Shutterstock.com

Savo skoniu šis „Napoleonas“ tradiciniam gal ir neprilygsta, tačiau tikrai gali su juo lygintis. Tai puikus ir labai lengvai paruošiamas desertas, kuriam reikės kelių ingredientų ir vos pusvalanduko jūsų laiko.

Tinginių „Napoleonui“ Jums reikės:

  • 500 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
  • 1 pakelio (~ 200 g) kambario temperatūros sviesto;
  • 1 skardinės (~ 400 g) kambario temperatūros saldinto sutirštinto pieno;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus ar kelių lašų vanilės ekstrakto.

Patarimas: tortą galite sluoksniuoti su įvairiomis uogomis: šilauogėmis, avietėmis, braškių gabaliukais.

Gaminimas:

  1. Sluoksniuotą tešlą atitirpinkite, išilgai supjaustykite maždaug piršto storio juostelėmis.
  2. Juosteles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels (apie 10-15 min.).
  3. Iškepusias juosteles palikite atvėsti.
  4. Sviestą ir kondensuotą pieną išplakite iki vienalyčio, puraus kremo. Jį galite pagardinti vanile: vaniliniu cukrumi arba vanilės ekstraktu.
  5. Tortą surinkti patogiausia pailgoje kekso kepimo formoje, bet tiks ir bet kuri kita turima forma. Formą išklokite maistine plėvele taip, kad viršuje išlįstų pakankamai ilgi jos kraštai.
  6. Ant dugno paskleiskite šiek tiek kremo, dėkite sluoksnį iškepusių, atvėsusių sluoksniuotos tešlos juostelių (jeigu jos netelpa, perlaužkite. Svarbu, kad sluoksnis būtų pakankamai vientisas).
  7. Vėl paskleiskite sluoksnį kremo ir dėkite dar vieną sluoksnį tešlos juostelių. Šitaip sluoksniuokite tol, kol baigsis ingredientai.
  8. 3-4 tešlos juosteles pasilikite papuošimui.
  9. Sluoksniuodami galite įberti truputį uogų.
  10. Paruoštą tortą uždenkite išlindusiais maistinės plėvelės kraštais ir dėkite į šaldytuvą.
  11. Šaltai palaikykite maždaug parą - tuomet kremas įsigers į tešlos juosteles ir tortą bus lengviau pjaustyti.
  12. Sustingusį tortą ištraukite iš formos tempdami už maistinės plėvelės kraštų, nuimkite maistinę plėvelę, o tortą papuoškite pasiliktų tešlos juostelių trupiniais (jos labai lengvai susitrupina tiesiog patrynus tarp pirštų).

Susiję straipsniai

Varškės tortas „Angelo ašaros“

Labai švelnaus skonio ir gražiai atrodantis tortas, kuris žavi tarsi stebuklingai susidarančiais gintariniais lašeliais - „Angelo ašaromis“.

Veidrodinė glazūra tortams, pyragaičiams, zefyrams

Veidrodine glazūra dengti tortai ar pyragaičiai atrodo ypač originaliai, subtiliai ir šventiškai.

Pats tikriausias, tradicinis „Napoleonas“ (receptas)

„Napoleonas“ - daugelio mėgstamas, o neretai net ir desertų karaliumi vadinamas tortas.