Tortas „Ferrero rocher“
Soar Creative | Shutterstock.com
Tortas „Ferrero Rocher“ - prabangus, dailiai atrodantis, intensyvaus skonio kepinys, kuris tikrai papuoš kiekvieną stalą.
Jums reikės:
Biskvitui:
- 5 kiaušinių;
- 150 g cukraus;
- 120 g miltų;
- 30 g karčios kakavos;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- 50 g lazdyno riešutų.
Kremui:
- 300 g šokoladinio riešutų kremo (pavyzdžiui, „Nutella“);
- 250 g maskarponės sūrio;
- 200 ml riebios grietinėlės (35% riebumo);
- 100 g lazdyno riešutų;
- 100 g juodojo šokolado.
Torto surinkimui ir papuošimui:
- 200 g vaflių (galima naudoti vaflius be nieko arba perteptus šokoladiniu ar riešutiniu kremu);
- 150 g lazdyno riešutų;
- kelių „Ferrero rocher“ saldainių.
Gaminimas:
- Biskvito kepimas. Atskirame inde iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus su puse cukraus.
- Kiaušinių trynius išplakite su likusiu cukrumi iki kol masė taps šviesi ir puri.
- Plaktus baltymus atsargiai įmaišykite į trynius, neplakite, nes baltymai sukris, o švelniai įmaišykite šaukštu ar mentele.
- Atskirai sumaišykite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius, o tada atsargiai, šaukštu ar mentele, neplakant įmaišykite į kiaušinių masę.
- Riešutus smulkiai sukapokite ir įmaišykite į tešlą.
- Tešlą supilkite į riebalais pateptą formą, kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku.
- Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir supjaustykite į 2 arba 3 sluoksnius.
- Kremo paruošimas. Šokoladą ištirpinkite karštų garų vonelėje (sudėkite į karščiui atsparų indą, jį įstatykite ant puodo su verdančiu vandeniu ir vis pamaišydami kaitinkite šokoladą iki kol ištirps). Atidėkite, kad kiek pravėstų.
- Išplakite grietinėlę iki standžių putų.
- Kitame inde maskarponę išplakite su šokoladiniu riešutų kremu („Nutella“ ar kitokiu).
- Plaktą grietinėlę švelniai, šaukštu ar mentele įmaišykite į maskarponės mišinį.
- Galiausiai įmaišykite smulkintus riešutus ir atvėsusį, ištirpintą šokoladą
- Torto surinkimas. Surinkimui naudojamus vaflius sutrupinkite.
- Kiekvieną biskvito sluoksnį pertepkite kremu ir pabarstykite smulkintais vafliais.
- Susluoksniuotą tortą aptepkite likusiu kremu iš visų pusių. Dalį kremo galite išspausti konditeriniu švirkštu, suformuojant papuošimus.
- Tortą papuoškite saldainiais, smulkintais riešutais, likusiais vaflių trupiniais.
- Tortą bent kelias valandas, o geriausia pernakt palaikykite šaldytuve.