Tortas „Ferrero rocher“

Tortas „Ferrero rocher“ Soar Creative | Shutterstock.com

Tortas „Ferrero Rocher“ - prabangus, dailiai atrodantis, intensyvaus skonio kepinys, kuris tikrai papuoš kiekvieną stalą.

Jums reikės:

Biskvitui:

  • 5 kiaušinių;
  • 150 g cukraus;
  • 120 g miltų;
  • 30 g karčios kakavos;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 50 g lazdyno riešutų. 

Kremui:

  • 300 g šokoladinio riešutų kremo (pavyzdžiui, „Nutella“);
  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 200 ml riebios grietinėlės (35% riebumo);
  • 100 g lazdyno riešutų;
  • 100 g juodojo šokolado.

Torto surinkimui ir papuošimui:

  • 200 g vaflių (galima naudoti vaflius be nieko arba perteptus šokoladiniu ar riešutiniu kremu);
  • 150 g lazdyno riešutų;
  • kelių „Ferrero rocher“ saldainių.

Gaminimas:

  1. Biskvito kepimas. Atskirame inde iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus su puse cukraus.
  2. Kiaušinių trynius išplakite su likusiu cukrumi iki kol masė taps šviesi ir puri.
  3. Plaktus baltymus atsargiai įmaišykite į trynius, neplakite, nes baltymai sukris, o švelniai įmaišykite šaukštu ar mentele.
  4. Atskirai sumaišykite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius, o tada atsargiai, šaukštu ar mentele, neplakant įmaišykite į kiaušinių masę.
  5. Riešutus smulkiai sukapokite ir įmaišykite į tešlą. 
  6. Tešlą supilkite į riebalais pateptą formą, kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku. 
  7. Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir supjaustykite į 2 arba 3 sluoksnius.
  8. Kremo paruošimas. Šokoladą ištirpinkite karštų garų vonelėje (sudėkite į karščiui atsparų indą, jį įstatykite ant puodo su verdančiu vandeniu ir vis pamaišydami kaitinkite šokoladą iki kol ištirps). Atidėkite, kad kiek pravėstų. 
  9. Išplakite grietinėlę iki standžių putų.
  10. Kitame inde maskarponę išplakite su šokoladiniu riešutų kremu („Nutella“ ar kitokiu).     
  11. Plaktą grietinėlę švelniai, šaukštu ar mentele įmaišykite į maskarponės mišinį. 
  12. Galiausiai įmaišykite smulkintus riešutus ir atvėsusį, ištirpintą šokoladą
  13. Torto surinkimas. Surinkimui naudojamus vaflius sutrupinkite. 
  14. Kiekvieną biskvito sluoksnį pertepkite kremu ir pabarstykite smulkintais vafliais.
  15. Susluoksniuotą tortą aptepkite likusiu kremu iš visų pusių. Dalį kremo galite išspausti konditeriniu švirkštu, suformuojant papuošimus. 
  16. Tortą papuoškite saldainiais, smulkintais riešutais, likusiais vaflių trupiniais.     
  17. Tortą bent kelias valandas, o geriausia pernakt palaikykite šaldytuve.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Veidrodinė glazūra tortams, pyragaičiams, zefyrams

Veidrodine glazūra dengti tortai ar pyragaičiai atrodo ypač originaliai, subtiliai ir šventiškai.

Tinginių „Napoleonas“ iš šaldytos sluoksniuotos tešlos

Puikus ir labai lengvai paruošiamas desertas, kuriam reikės kelių ingredientų ir vos pusvalanduko jūsų laiko.