Tortas „Gundymas“

Ingredientai: Kartusis šokoladas - 100 gramai, Cukrus - 150 gramai, Pienas - 1.5 litro, Tryniai - 3 vienetai, Baltymai - 3 vienetai, Sviestas - 4 valgomieji šaukštai, Vanilinis cukrus - 2 arbatiniai šaukšteliai, Druska - 1 žiupsnelis, Miltai - 200 gramai, .

Ištepkite formą riebalais ir pabarstykite miltais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ištirpinkite šokoladą. Išplakite 60 g cukraus su pienu ir tryniais, supilkite į pravėsusį šokoladą. Išplakite baltymus ir porą šaukštų cukraus iki putų. Į sviestą suberkite vanilinį cukrų ir cukraus pudrą, išplakite. Sudėkite trynius, įpilkite pieno, įberkite druskos ir miltų su kepimo milteliais. Atsargiai sumaišykite su šokoladine mase. Kepkite orkaitėje 40 minučių. Atvėsinkite, išplakite grietinėlę, truputį vanilinio cukraus, likusį cukrų ir kakavą. Supjaustykite tortą į tris lakštus, kiekvieną pertepkite, aptepkite viršų, šonus, pabarstykite tarkuotu šokoladu.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.