Tortas „Gundymas“
Ingredientai: Kartusis šokoladas - 100 gramai, Cukrus - 150 gramai, Pienas - 1.5 litro, Tryniai - 3 vienetai, Baltymai - 3 vienetai, Sviestas - 4 valgomieji šaukštai, Vanilinis cukrus - 2 arbatiniai šaukšteliai, Druska - 1 žiupsnelis, Miltai - 200 gramai, .
Ištepkite formą riebalais ir pabarstykite miltais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ištirpinkite šokoladą. Išplakite 60 g cukraus su pienu ir tryniais, supilkite į pravėsusį šokoladą. Išplakite baltymus ir porą šaukštų cukraus iki putų. Į sviestą suberkite vanilinį cukrų ir cukraus pudrą, išplakite. Sudėkite trynius, įpilkite pieno, įberkite druskos ir miltų su kepimo milteliais. Atsargiai sumaišykite su šokoladine mase. Kepkite orkaitėje 40 minučių. Atvėsinkite, išplakite grietinėlę, truputį vanilinio cukraus, likusį cukrų ir kakavą. Supjaustykite tortą į tris lakštus, kiekvieną pertepkite, aptepkite viršų, šonus, pabarstykite tarkuotu šokoladu.