Tortas „Vyšnios sniege“

Ingredientai: Sviestas - 200 gramai, Grietinė - 200 gramai, Miltai - 3 stiklinės, Soda - 1 arbatinis šaukštelis, Actas - 0.5 arbatinio šaukštelio, Vyšnios - 600 gramai, Cukrus - 100 gramai, Grietinė - 600 gramai, Cukraus pudra - 120 gramai, Kokosų drožlės .

Visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros, tad juos iš anksto išsiimkite iš šaldytuvo. Vyšnias, jeigu naudojate šaldytas, taip pat reikia visiškai atitirpinti. Grietinę išplakite su kambario temperatūros sviestu iki purumo, tuomet palaipsniui, dalimis berkite miltus, dėkite acte nugesintą sodą. Suminkykite minkštą, elastingą tešlą. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir porai valandų dėkite į šaldytuvą. Jeigu naudojate šviežias vyšnias, tai jų kauliukus išimkite. Jeigu vyšnios šaldytos, tai rankomis labai atsargiai nuspauskite perteklinį skystį. Taip pat galite naudoti ir vyšnias iš uogienės ar kompoto, tik jas taip pat reikia gerai nuspausti ar nuvarvinti. Pašaldytą tešlą padalinkite į 16 dalių. Kiekvieną dalį iškočiokite į ilgą, siaurą stačiakampį, į jo centrą tvarkinga eilute sudėliokite vyšnias, pagal skonį berkite cukraus ir gerai užspauskite tešlos kraštelius. Turėsite tešlos „dešrelę“ su vyšnių įdaru. Tokias „dešreles“ ratuku, vieną prie kitos, sudarant spiralę sudėkite į riebalais pateptą ar kepimo popieriumi išklotą kepimo formą taip, kad dugnas būtų visiškai užklotas vienu sluoksniu. Tam turėtų užtekti 4 „dešrelių“. Užpildę formos dugną, formą statykite į iki 200C įkaitintą orkaitę, kepkite apie 20 min. Ištraukite, palaukite, kol visiškai atvės ir išimkite pirmąjį torto paplotį su vyšnių įdaru. Tuomet iškepkite dar 3 tokius papločius. Kremui skirtą grietinę išplakite su cukraus pudra, galima įberti truputį vanilinio cukraus. Gautu kremu sutepkite papločius, viršų ir šonus apiberkite kokosų drožlėmis. Surinktą tortą bent keletą valandų palaikykite šaldytuve, geriausia palaikyti pernakt, kad kremas įsigertų į papločius ir jie suminkštėtų. Originaliai ir šventiškai atrodantis, labai skanus kepinys.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.