Trapūs sausainiai „Raganų pirštai“
natkinzu | Shutterstock.com
Šiurpiai atrodantys, tačiau tikrai lengvai pagaminami sausainiai „Raganų pirštai“ tiks Helovynui ar teminiam šiurpiam vakarėliui.
Jums reikės:
Tešlai:
- 320 g miltų;
- 250 g sviesto;
- 1 kiaušinio;
- 150 - 200 g cukraus;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina);
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Patarimas: į tešlą galima pridėti žalių ar raudonų maistinių dažų, kad pirštai atrodytų dar šiurpiau.
Papuošimui:
- 20 - 25 migdolų;
- šiek tiek tirpinto šokolado ar šokoladinio kremo (galima pakeisti raudonais maistiniais dažais ar raudona uogiene).
Gaminimas:
- Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios, baltos masės.
- Įmuškite kiaušinį ir gerai perplakite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, įsijokite į plakinį.
- Sumaišykite ir suminkykite vienalytę tešlą.
- Tešlą įdėkite į maišelį ar įsukite į maistinę plėvelę ir bent 30 min. palaikykite šaldytuve.
- Tešlą padalinkite į 20-25 dalis.
- Iš jų suformuokite „pirštus“ - pailgus pagaliukus, peiliu įrėžkite „sąnarių“ susilenkimo vietas.
- „Pirštų“ viršuje įspauskite po „nagą“, t.y. po migdolą.
- Suformuotus sausainius kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje iki kol bus auksinės spalvos, kepti reikėtų - 15-20 min.
- Iškepusius sausainius palikite atvėsti.
- Aplink „nagus“ (galima ir kitose vietose) dekoruokite tirpintu šokoladu ar maistiniais dažais.