Trapūs žiedai su riešutais
Ingredientai: Miltai - 350 gramai, Cukrus - 130 gramai, Sviestas - 200 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Vanilės ekstraktas - 0.5 arbatinio šaukštelio, Kepimo milteliai - 0.5 arbatinio šaukštelio, Kiaušinio trynys - 1 vienetas, Riešutai - 70 gramai.
Kambario temperatūros sviestą, cukrų, kiaušinį, vanilės ekstraktą gerai išplakite iki purios masės. Į šią masę įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Suminkykite tešlą ir ją 30 min. palaikykite šaldytuve. Stalą pabarstykite miltais, tešlą iškočiokite į 6-7 mm plonumo lakštą, didele forma išspauskite apskritimus, o mažesne formele išspauskite skylutes. Žinoma, galite daryti ir kitokios formos sausainius. Vieną sausainių pusę patepkite išplaktu tryniu ir apiberkite smulkintais riešutais. Sausainius sudėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. (iškepa per maždaug 12 min., bet galite palaikyti ilgiau, jeigu patinka labiau apskrudę sausainiai). Puikūs sausainiai, kurie daugeliui primins vaikystę ir mokyklos valgyklą.