Trapūs žiedai su riešutais

Trapūs žiedai su riešutais - puikūs sausainiai, kurie daugeliui primins vaikystę ir mokyklos valgyklą.
Jums reikės:
Tešlai:
- 350 g miltų;
- 200 g sviesto;
- 1 kiaušinio;
- 150 g cukraus;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių.
Viršui:
- 1 kiaušinio trynio;
- 100 g žemės (ar kitokių) riešutų.
Gaminimas:
- Kambario temperatūros sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį gerai išplakite iki purios masės.
- Į šią masę įsijokite miltus ir kepimo miltelius.
- Suminkykite tešlą ir ją 30 min. palaikykite šaldytuve.
- Stalą pabarstykite miltais, tešlą iškočiokite į 6-7 mm plonumo lakštą, didele forma išspauskite apskritimus, o mažesne formele išspauskite skylutes. Žinoma, galite daryti ir kitokios formos sausainius.
- Sausainius patepkite išplaktu tryniu ir apiberkite smulkintais riešutais.
- Sausainius sudėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. (iškepa per maždaug 12 min., bet galite palaikyti ilgiau, jeigu patinka labiau apskrudę sausainiai).