Traškios bulvių skiltelės orkaitėje
nblx | Shutterstock.com
Bulvytės pavyksta tikrai puikios - minkštutės viduje ir su traškia plutele. Jas galite patiekti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų arba valgyti vienas su mėgstamu padažu.
Jums reikės:
- 500 g bulvių;
- 4 skiltelių česnako;
- 3 šaukštelių saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 šaukštelio kario;
- 1 šaukštelio džiovintų rozmarinų;
- šlakelio aliejaus;
- pagal skonį druskos, pipirų.
Gaminimas:
- Bulves, jeigu jų odelė nelabai stora, gerai nušveiskite. Jeigu odelė stora, bulves nuskuskite.
- Bulves supjaustykite skiltelėmis.
- Užvirinkite vandenį, pasūdykite, sudėkite bulvių skilteles ir apvirkite 2-3 min.
- Vandenį nupilkite, bulves atidėkite.
- Aliejų sumaišykite su prieskoniais (galima rinktis ir kitokius prieskonius, kokius mėgstate), druska, smulkiai sukapotu arba spaustuku perspaustu česnaku. Gerai išmaišykite.
- Prieskonių mišinį sumaišykite su apvirtomis bulvėmis ir palikite 15-20 min. pasimarinuoti.
- Bulves sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min.