Traškios bulvių skiltelės orkaitėje

Traškios bulvių skiltelės orkaitėje nblx | Shutterstock.com

Bulvytės pavyksta tikrai puikios - minkštutės viduje ir su traškia plutele. Jas galite patiekti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų arba valgyti vienas su mėgstamu padažu.

Jums reikės:

  • 500 g bulvių;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 3 šaukštelių saldžiosios paprikos miltelių;
  • 1 šaukštelio kario;
  • 1 šaukštelio džiovintų rozmarinų;
  • šlakelio aliejaus;
  • pagal skonį druskos, pipirų.

Gaminimas:

  1. Bulves, jeigu jų odelė nelabai stora, gerai nušveiskite. Jeigu odelė stora, bulves nuskuskite.
  2. Bulves supjaustykite skiltelėmis.
  3. Užvirinkite vandenį, pasūdykite, sudėkite bulvių skilteles ir apvirkite 2-3 min.
  4. Vandenį nupilkite, bulves atidėkite.
  5. Aliejų sumaišykite su prieskoniais (galima rinktis ir kitokius prieskonius, kokius mėgstate), druska, smulkiai sukapotu arba spaustuku perspaustu česnaku. Gerai išmaišykite.
  6. Prieskonių mišinį sumaišykite su apvirtomis bulvėmis ir palikite 15-20 min. pasimarinuoti.
  7. Bulves sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  8. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.