Trinta daržovių sriuba su vištienos frikadelėmis

Ingredientai: Vištienos filė - 1 vienetas, Cukinija - 1 vienetas, brokolis - 150 gramai, Svogūnas - 0.5 vieneto, Morka - 1 vienetas, Pienas arba grietinėlė - 100 mililitrai, Vanduo - 1 litras, Kukurūzai - 3 valgomieji šaukštai, Aliejus - 2 valgomieji šaukš.

Vištienos krūtinėlę supjaustykite stambiais kubeliais, smulkiai smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkiai tarkuotą morką, truputį sukapotų krapų ir druskos, pipirų, kitų prieskonių. Sumalkite arba sutrinkite maisto smulkintuvu. Drėgnomis rankomis suformuokite nedideles frikadeles. Frikadeles dėkite į puodą su maždaug 1L verdančio, pasūdyto vandens ir virkite maždaug 15 minučių. Tuomet frikadeles ištraukite ir atidėkite. Į vandenį kuriame virė frikadelės suberkite kubeliais pjaustytą cukiniją, žiedynais išskirstytą brokolį, užvirinkite ir virkite apie 10 min. iki kol daržovės bus minkštos. Tuomet įpilkite pieno arba grietinėlės, užvirinkite ir sutrinkite sriubą, pagardinkite prieskoniais, druska ir pipirais pagal savo skonį. Jeigu sriuba labai tiršta, tai pilkite dar truputį vandens, užvirinkite, išmaišykite. Sriubą išpilstykite į lėkštes, įdėkite po keletą frikadelių, papuoškite konservuotais kukurūzais, krapais, apšlakstykite trupučiu kokybiško alyvuogių aliejaus.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.