Trinta pievagrybių sriuba

Trinta pievagrybių sriuba pavyksta labai aromatinga, švelni ir soti. O užtruksite vos pusvalandį.
Jums reikės:
- 1 L daržovių arba vištienos sultinio;
- 200 ml grietinėlės;
- 500 g pievagrybių;
- 1 bulvės;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 2 šaukštų sviesto ir šlakelio aliejaus kepimui;
- pagal skonį druskos, pipirų, muskato riešuto.
Gaminimas:
- Puode išlydykite sviestą su šlakeliu aliejaus ir jame apkepinkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną iki kol bus auksinės spalvos.
- Pridėkite smulkintą česnaką ir dar minutėlę pakepinkite.
- Pridėkite nuvalytus ir nedideliais gabaliukais supjaustytus pievagrybius, kepkite iki kol nugaruos išsiskyręs skystis ir jie šiek tiek apskrus.
- Supilkite sultinį, užvirkite.
- Pridėkite kubeliais supjaustytą bulvę.
- Viską virkite iki kol bulvė suminkštės, apie 15 min.
- Sutrinkite druską iki kreminės konsistencijos.
- Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir dar kartą užvirinkite. Pagardinkite druska ir pipirais, muskato riešutu.