Trinta sriuba su pievagrybiais

Ingredientai: Sultinys - 0.5 litro, Pievagrybiai - 600 gramai, Svogūnai - 1 vienetas, Miltai - 3 valgomieji šaukštai, Grietinėlė, 35 % riebumo - 100 mililitrai, Druska - 1 žiupsnelis, Pipirai - 1 žiupsnelis, Petražolės - 1 pundelis.

Svogūną ir pievagrybius supjaustykite, pakepinkite apie 10 minučių. Supilkite ant viršaus sultinį. Iš miltų ir 5 šaukštų vandens paruoškite tyrę, supilkite ją į sultinį. Keletą minučių pavirkite, nukaiskite. Pertrinkite sriubą. Vėl pakaitinkite sriubą, bet neužvirinkite. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir vėl nukaiskite. Papuoškite žalumynais, patiekite su skrebučiu.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.