Trinta sriuba su pievagrybiais
Ingredientai: Sultinys - 0.5 litro, Pievagrybiai - 600 gramai, Svogūnai - 1 vienetas, Miltai - 3 valgomieji šaukštai, Grietinėlė, 35 % riebumo - 100 mililitrai, Druska - 1 žiupsnelis, Pipirai - 1 žiupsnelis, Petražolės - 1 pundelis.
Svogūną ir pievagrybius supjaustykite, pakepinkite apie 10 minučių. Supilkite ant viršaus sultinį. Iš miltų ir 5 šaukštų vandens paruoškite tyrę, supilkite ją į sultinį. Keletą minučių pavirkite, nukaiskite. Pertrinkite sriubą. Vėl pakaitinkite sriubą, bet neužvirinkite. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir vėl nukaiskite. Papuoškite žalumynais, patiekite su skrebučiu.