Troškinys su kopūstais
Ingredientai: kiaulienos šonkauliukai - 500 gramai, Bulvės - 7 vienetai, Morka - 1 vienetas, Svogūnas - 1 vienetas, Lauro lapai - 2 vienetai.
Šonkauliukus pabarstykite druska ir pipirais, apkepkite aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Į puodą įdėkite porą lauro lapų, kelis kvapiuosius pipirus ir pusę pusžiedžiais supjaustyto svogūno, sudėkite mėsą. Įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio ir pastatykite troškintis. Bulves supjaustykite gabaliukais, truputį apkepkite, kol užsidės plutelė, ir sudėkite į troškinį. Kopūstą ir morką supjaustykite šiaudeliais, taip pat šiek tiek apkepkite ir sudėkite ant bulvių. Sudėkite supjaustytą pomidorą arba užpilkite pomidorų pastos, nemaišydami troškinkite iki pabaigos. Pagardinkite pagal skonį druska.