Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“
Geshas | Shutterstock.com
Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.
Šią užtepėlę patiekite su krekeriais ar paskrudinta duona.
Jums reikės:
- 1 skardinės (apie 200 g) tuno aliejuje arba savo sultyse;
- 100 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“);
- 2 šaukštų majonezo;
- 1 skiltelės česnako;
- šlakelio citrinos sulčių;
- pagal skonį druskos, pipirų;
- papuošimui: pundelio krapų, saujo granato sėklų.
Gaminimas:
- Nuo tuno gerai nuspauskite skystį.
- Tuną šakute arba trintuvu sutrinkite su kreminiu sūriu, majonezu, česnaku, pagardinkite citrinos sultimis, druska, pipirais.
- Gautą užtepėlę sudėkite ant lėkštės, suformuodami apskritimą. Lengvai paspausdami apibarstykite smulkintais krapais ir granatų sėklomis.