Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“ Geshas | Shutterstock.com

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Šią užtepėlę patiekite su krekeriais ar paskrudinta duona.

Jums reikės:

  • 1 skardinės (apie 200 g) tuno aliejuje arba savo sultyse;
  • 100 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“);
  • 2 šaukštų majonezo;
  • 1 skiltelės česnako;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • pagal skonį druskos, pipirų;
  • papuošimui: pundelio krapų, saujo granato sėklų.

Gaminimas:

  1. Nuo tuno gerai nuspauskite skystį.
  2. Tuną šakute arba trintuvu sutrinkite su kreminiu sūriu, majonezu, česnaku, pagardinkite citrinos sultimis, druska, pipirais.
  3. Gautą užtepėlę sudėkite ant lėkštės, suformuodami apskritimą. Lengvai paspausdami apibarstykite smulkintais krapais ir granatų sėklomis.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.

Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrele „Mumijos“

Helovynui ar teminiam vakarėliui puikiai tiks lengvai paruošiamas užkandis - bandelės su dešrele „Mumijos“.