Tyrelės su obuoliais kūdikiams (receptai)
irina2511 | Shutterstock.com
Obuoliai puikiai tinka ne tik vyresnių vaikų užkandžiams, bet ir mažylių tyrelėms – lengvai salstelėjęs, tačiau ne itin ryškus jų skonis puikiai dera su įvairiais ingredientais ir patinka daugeliui mažylių.
Obuolių ir avižinių dribsnių tyrelė su cinamonu (nuo 6 mėnesių amžiaus)
Jums reikės:
- 2 obuolių;
- 0,5 stiklinės greito paruošimo avižinių dribsnių;
- 1 stiklinės vandens arba obuolių sulčių;
- žiupsnelio cinamono.
Gaminimas:
- Nuplaukite ir nulupkite obuolius. Supjaustykite kubeliais.
- Obuolius sudėkite į vandenį arba obuolių sultis ir virkite puode iki kol suminkštės, 5-7 min.
- Sudėkite dribsnius ir virkite dar 3 minutes.
- Pagardinkite cinamonu.
- Viską sutrinkite maisto smulkintuvu.
Obuolių ir vištienos tyrelė (nuo 6 mėnesių amžiaus)
Jums reikės:
- 1 obuolio;
- 50 g vištienos krūtinėlės;
- šlakelio vandens.
Gaminimas:
- Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, užpilkite vandeniu ir virkite 10 min. Virimo metu nugraibykite susidariusias putas.
- Į puodą su verdančia vištiena sudėkite nuluptą, nedideliais gabaliukais supjaustą obuolį ir viską virkite dar 5-10 min. iki kol obuolys suminkštės, o vištiena visiškai išvirs.
- Minkštą vištieną ir obuolį sutrinkite maisto smulkintuvu, pagal poreikį atskiesdami virimo vandeniu.
Mangų, morkų ir obuolių tyrelė (nuo 6-7 mėnesių amžiaus)
Jums reikės
- 1 nedidelės morkos;
- 1 obuolio;
- 0,5 prinokusio mango.
Gaminimas:
- Garų puode (galima tiesiog ant puodo su verdančiu vandeniu pastatyti koštuvą ar sietelį) apie 5 minutes virkite nuskustas, nedideliais gabaliukais supjaustytas morkas.
- Morkoms suminkštėjus sudėkite nuluptus, nedideliais gabaliukais supjaustytus obuolius ir garinkite dar apie 5 minutes.
- Galiausiai sudėkite mangų gabaliukus ir dar 2 minutes pagarinkite.
- Sutrinkite maisto smulkintuvu, pagal poreikį atskiesdami virimo vandeniu.
Špinatų, obuolių ir jogurto tyrelė (nuo 6-7 mėnesių amžiaus)
Jums reikės:
- 1 obuolio;
- 3 šaukštų jogurto;
- saujos špinatų.
Gaminimas:
- Garų puode (galima tiesiog ant puodo su verdančiu vandeniu pastatyti koštuvą ar sietelį) apie 5 minutes virkite nuluptą, nedideliais gabaliukais supjaustytą obuolį iki kol suminkštės.
- Špinatus perliekite verdančiu vandeniu, palaukite, kol atvės ir gerai nuspauskite skysčio perteklių.
- Viską sutrinkite kartu su jogurtu.
Obuolių, žaliųjų žirnelių ir pupelių tyrelė (nuo 7-8 mėnesių amžiaus)
Jums reikės:
- 1 obuolio;
- 2 šaukštų šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių;
- 1 šaukšto virtų arba konservuotų baltųjų pupelių;
- šlakelio vandens virimui.
Gaminimas:
- Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite kubeliais.
- Obuolius, žirnelius (jeigu naudojate šaldytus, tai juos atšildykite), pupeles sudėkite į verdantį vandenį ir virkite iki kol obuolys suminkštės, apie 5 min.
- Sutrinkite maisto smulkintuvu, pagal poreikį atskiesdami virimo vandeniu.