Tyrelės su obuoliais kūdikiams (receptai)

Obuolių tyrelė kūdikiams irina2511 | Shutterstock.com

Obuoliai puikiai tinka ne tik vyresnių vaikų užkandžiams, bet ir mažylių tyrelėms – lengvai salstelėjęs, tačiau ne itin ryškus jų skonis puikiai dera su įvairiais ingredientais ir patinka daugeliui mažylių.

Obuolių ir avižinių dribsnių tyrelė su cinamonu (nuo 6  mėnesių amžiaus)

Jums reikės:

  • 2 obuolių;
  • 0,5 stiklinės greito paruošimo avižinių dribsnių;
  • 1 stiklinės vandens arba obuolių sulčių;
  • žiupsnelio cinamono.

Gaminimas: 

  1. Nuplaukite ir nulupkite obuolius. Supjaustykite kubeliais. 
  2. Obuolius sudėkite į vandenį arba obuolių sultis ir virkite puode iki kol suminkštės, 5-7 min.
  3. Sudėkite dribsnius ir virkite dar 3 minutes. 
  4. Pagardinkite cinamonu. 
  5. Viską sutrinkite maisto smulkintuvu.

Obuolių ir vištienos tyrelė (nuo 6 mėnesių amžiaus)

Jums reikės:

  • 1 obuolio;
  • 50 g vištienos krūtinėlės;
  • šlakelio vandens.

Gaminimas:

  1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, užpilkite vandeniu ir virkite 10 min. Virimo metu nugraibykite susidariusias putas.
  2. Į puodą su verdančia vištiena sudėkite nuluptą, nedideliais gabaliukais supjaustą obuolį ir viską virkite dar 5-10 min. iki kol obuolys suminkštės, o vištiena visiškai išvirs.
  3. Minkštą vištieną ir obuolį sutrinkite maisto smulkintuvu, pagal poreikį atskiesdami virimo vandeniu.

Mangų, morkų ir obuolių tyrelė (nuo 6-7 mėnesių amžiaus)

Jums reikės

  • 1 nedidelės morkos;
  • 1 obuolio;
  • 0,5 prinokusio mango.

Gaminimas:

  1. Garų puode (galima tiesiog ant puodo su verdančiu vandeniu pastatyti koštuvą ar sietelį) apie 5 minutes virkite nuskustas, nedideliais gabaliukais supjaustytas morkas.
  2. Morkoms suminkštėjus sudėkite nuluptus, nedideliais gabaliukais supjaustytus obuolius ir garinkite dar apie 5 minutes.
  3. Galiausiai sudėkite mangų gabaliukus ir dar 2 minutes pagarinkite.
  4. Sutrinkite maisto smulkintuvu, pagal poreikį atskiesdami virimo vandeniu.

Špinatų, obuolių ir jogurto tyrelė (nuo 6-7 mėnesių amžiaus)

Jums reikės:

  • 1 obuolio;
  • 3 šaukštų jogurto;
  • saujos špinatų.

Gaminimas:

  1. Garų puode (galima tiesiog ant puodo su verdančiu vandeniu pastatyti koštuvą ar sietelį) apie 5 minutes virkite nuluptą, nedideliais gabaliukais supjaustytą obuolį iki kol suminkštės.
  2. Špinatus perliekite verdančiu vandeniu, palaukite, kol atvės ir gerai nuspauskite skysčio perteklių.
  3. Viską sutrinkite kartu su jogurtu.

Obuolių, žaliųjų žirnelių ir pupelių tyrelė (nuo 7-8 mėnesių amžiaus)

Jums reikės:

  • 1 obuolio;
  • 2 šaukštų šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • 1 šaukšto virtų arba konservuotų baltųjų pupelių;
  • šlakelio vandens virimui. 

Gaminimas: 

  1. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite kubeliais. 
  2. Obuolius, žirnelius (jeigu naudojate šaldytus, tai juos atšildykite), pupeles sudėkite į verdantį vandenį ir virkite iki kol obuolys suminkštės, apie 5 min. 
  3. Sutrinkite maisto smulkintuvu, pagal poreikį atskiesdami virimo vandeniu.

Susiję straipsniai

Kariesogeninė mityba. Koks maistas sukelia kariesą?

Kariesogeniniai maisto produktai – maistas, bloginantis dantų būklę ir lemiantis ėduonies atsiradimą.

10 stalo etiketo taisyklių vaikams

Vaikams tikrai nebūtina išmanyti visų etiketo subtilybių, tačiau pagrindinių taisyklių vertėtų laikytis nuo pat mažumės.

Kūdikio primaitinimas: kalakutienos receptai

Kalakutiena yra vienas iš geriausių pasirinkimų, supažindinant kūdikį su mėsa. Ji itin lengvai virškinama, turi daug baltymų, vitaminų ir mineralinių