Vaflinis tortas
Ingredientai: Vafliai - 29 vienetai, Sviestas - 400 gramai, Cukraus pudra - 250 gramai, Tryniai - 4 vienetai, Šokoladas - 100 gramai, Riešutai - 200 gramai, Šokoladinio glajaus - 200 gramai.
Sviestą gerai išsukite, kad jis taptų baltas, o kitame indelyje gerai ištrinkite kiaušinių trynius su cukraus pudra. Į sviestą supilkite trynius ir sukite tol, kol masė taps labai puri. Riešutus nuvalykite, pakepinkite ir sumalkite. Keletą riešutų palikite papuošimui. Į išsuktą masę suberkite paruoštus riešutus bei šokoladą ir viską gerai išmaišykite. Vaflius pertepkite paruošta mase ir dėkite vieną ant kito, šiek tiek paspausdami. Torto viršus ir šonai glazūruojami šokoladiniu glajumi ir papuošiami gražiai sukarpytais vaflių gabaliukais bei pakepintais riešutais. Paruoštą tortą dėkite į šaldytuvą, kad jis atšaltų.