Varškės ir slyvų pyragas
Ingredientai: Miltai - 600 gramai, Grietinėlė, 35 % riebumo - 1 stiklinė, Sviestas - 250 gramai, Varškė - 300 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Cukrus - 6 valgomieji šaukštai, Manai - 1 valgomasis šaukštas, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Džiovint.
Ištirpintą sviestą išmaišykite su 3 šaukštais cukraus, grietinėle bei ja nugesintais kepimo milteliais. Paminkydami suberkite miltus. Kai nebelips, padalinkite į dvi nelygias dalis. Didesniąja išklokite riebalais išteptą skardą. Į varškę suberkite manus, supilkite išplaktą kiaušinį, 3 šaukštus cukraus, sudėkite smulkintas slyvas, išmaišykite ir užklokite ant tešlos. Užklokite tešla varškės sluoksnį, kepkite apie 35 min. Pabarstykite pudra.