Varškės ir slyvų pyragas

Ingredientai: Miltai - 600 gramai, Grietinėlė, 35 % riebumo - 1 stiklinė, Sviestas - 250 gramai, Varškė - 300 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Cukrus - 6 valgomieji šaukštai, Manai - 1 valgomasis šaukštas, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Džiovint.

Ištirpintą sviestą išmaišykite su 3 šaukštais cukraus, grietinėle bei ja nugesintais kepimo milteliais. Paminkydami suberkite miltus. Kai nebelips, padalinkite į dvi nelygias dalis. Didesniąja išklokite riebalais išteptą skardą. Į varškę suberkite manus, supilkite išplaktą kiaušinį, 3 šaukštus cukraus, sudėkite smulkintas slyvas, išmaišykite ir užklokite ant tešlos. Užklokite tešla varškės sluoksnį, kepkite apie 35 min. Pabarstykite pudra.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.