Citrininis varškės keksas su šilauogėmis
irina2511 | Shutterstock.com
Burnoje tirpstantis keksas su saldžiomis uogomis ir lengva citrinos rūgštele - labai skanus, kvapnus ir puikiai subalansuoto skonio!
Keksui Jums reikės:
- 200 g varškės;
- 110 g sviesto;
- 250 g cukraus;
- 3 kiaušinių;
- 250 g miltų;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- 1 citrinos;
- 1 saujos šilauogių (arba kitų mėgstamų uogų, tinka ir šaldytos);
- 2 šaukštų cukraus pudros.
Patarimas: bazinį kekso receptą labai lengva modifikuoti. Pavyzdžiui, citriną galite pakeisti apelsinu arba nenaudoti citrusinių vaisių. Keksui tiks įvairios uogos, taip pat ir džiovintos uogos, džiovinti vaisiai, cukatai. Paprastas varškės keksas be priedų taip pat bus labai skanus.
Gaminimas:
- Kambario temperatūros sviestą (truputį sviesto pasilikite formai patepti), cukrų, kiaušinius, varškę išplakite iki purios, vientisos masės.
- Į šią masę įsijokite miltus, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos, permaišykite.
- Į tešlą įmaišykite porą šaukštelių nutarkuotos citrinos žievelės ir porą šaukštų citrinos sulčių.
- Į tešlą atsargiai įmaišykite uogas. Jeigu uogos šaldytos, jas reikėtų atšildyti ir apvolioti miltais, tuomet į tešlą įmaišytos uogos kepimo metu tolygiau pasiskirstys kepinyje.
- Kekso tešlą sudėkite į sviestu pateptą ir kepimo popieriumi išklotą formą.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
- Iškeptą ir atvėsusį keksą galite glazūruoti citrinine glazūra. Jai 2 šaukštus citrinos sulčių sumaišykite su 2 šaukštais cukraus pudros. Glazūra apšlakstykite keksą, papuoškite uogomis, citrinos gabaliukais.