Varškės suflė

Ingredientai: Saldus obuolys - 1 vienetas, Morka - 1 vienetas, Varškė - 200 gramai, Kiaušiniai - 3 vienetai, Cukrus - 100 gramai, Vanilinis cukrus - 1 žiupsnelis.

Obuolį ir morką nulupkite, supjaustykite riekutėmis ir išvirkite garuose ar iškepkite orkaitėje/mikrobangų krosnelėje. Galima ir patroškinti, tačiau skystį būtina nupilti. Pertrinkite su cukrumi, leiskite šiek tiek atvėsti. Kiaušinius pertrinkite su varške iki vienalytės masės, sumaišykite su morkų ir obuolių mase, įberkite truputį vanilinio cukraus. Turi išeiti skystos grietinės konsistencijos masė. Formą ištepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsėliais, supilkite paruoštą masę. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 minučių. Atvėsinkite, palaikykite šaldytuve keletą valandų ir išverskite į lėkštę.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.