Varškės tortas „Angelo ašaros“
Julia Kuznetsova | Shutterstock.com
Labai švelnaus skonio ir gražiai atrodantis tortas, kuris žavi tarsi stebuklingai susidarančiais gintariniais lašeliais - „Angelo ašaromis“.
Tortui „Angelo ašaros“ Jums reikės:
Tešlos pagrindui:
- 1 stiklinės miltų;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- 80 g sviesto;
- 1 kiaušinio;
- 2 šaukštų cukraus.
Varškės sluoksniui:
- 500 g riebesnės varškės;
- 0,5 stiklinės cukraus;
- 3 kiaušinių trynių;
- 100 g grietinės;
- 1 šaukšto manų kruopų;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus.
Morenginiam viršui:
- 3 kiaušinių baltymų;
- 4 šaukštų cukraus pudros.
Formos paruošimui:
- 1 šaukšto sviesto.
Torto „Angelo ašaros“ gaminimas:
- Tešlos pagrindas. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir pirštais ištrinkite su šaltu, kubeliais pjaustytu sviestu. Kiaušinį išplakite su cukrumi ir plakinį supilkite į miltų mišinį. Suminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, jį įsukite į maistinę plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve.
- Varškės sluoksnis. Visus ingredientus tiesiog labai gerai išplakite, kad masė būtų tolygi, vienalytė, be gumuliukų.
- Viršutinias morengo sluoksnis. Kiaušinių baltymus, palaipsniui vis beriant po truputį cukraus pudros, išplakite iki standumo. Labai svarbu gerai išplakti kiaušinių baltymus, jeigu juos išplaksite prastai, gintarinės ašarėlės ant torto nepasirodys.
- Torto kepimas. Pašaldytą tešlą sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą, suformuojant kraštelius.
- Tuomet sudėkite varškės masę.
- Šį, kol kas tik dvisluoksnį tortą, kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min.
- Tuomet tortą išimkite ir ant jo uždėkite trečiąjį baltymų morengo sluoksnį.
- Grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 10-15 min. iki kol viršus bus švelniai auksinės spalvos. Neperkepkite!
- Torto atvėsinimas. Atsargiai praverkite orkaitės dureles, tortą palikite vėsti orkaitėje 40 min. Suflė sluoksnis truputį nusileis, bet nesijaudinkite, taip ir turi būti.
- Po 40 min. tortą išimkite ir palikite visiškai atvėsti.
- Maždaug po 1,5 valandos torto paviršiuje turi susidaryti „Angelo ašaros“ - gintariniai lašeliai.
- Tortą pjaustykite jiems atsiradus.