Varškės tortas „Angelo ašaros“

Tortas, varškės pyragas „Angelo ašaros“ Julia Kuznetsova | Shutterstock.com

Labai švelnaus skonio ir gražiai atrodantis tortas, kuris žavi tarsi stebuklingai susidarančiais gintariniais lašeliais - „Angelo ašaromis“.

Tortui „Angelo ašaros“ Jums reikės:

Tešlos pagrindui:

  • 1 stiklinės miltų;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 80 g sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 šaukštų cukraus.

Varškės sluoksniui:

  • 500 g riebesnės varškės;
  • 0,5 stiklinės cukraus;
  • 3 kiaušinių trynių;
  • 100 g grietinės;
  • 1 šaukšto manų kruopų;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus.

Morenginiam viršui:

  • 3 kiaušinių baltymų;
  • 4 šaukštų cukraus pudros.

Formos paruošimui:

  • 1 šaukšto sviesto.

Torto „Angelo ašaros“ gaminimas:

 

  1. Tešlos pagrindas. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir pirštais ištrinkite su šaltu, kubeliais pjaustytu sviestu. Kiaušinį išplakite su cukrumi ir plakinį supilkite į miltų mišinį. Suminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, jį įsukite į maistinę plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve.
  2. Varškės sluoksnis. Visus ingredientus tiesiog labai gerai išplakite, kad masė būtų tolygi, vienalytė, be gumuliukų.
  3. Viršutinias morengo sluoksnis. Kiaušinių baltymus, palaipsniui vis beriant po truputį cukraus pudros, išplakite iki standumo. Labai svarbu gerai išplakti kiaušinių baltymus, jeigu juos išplaksite prastai, gintarinės ašarėlės ant torto nepasirodys.
  4. Torto kepimas. Pašaldytą tešlą sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą, suformuojant kraštelius.
  5. Tuomet sudėkite varškės masę.
  6. Šį, kol kas tik dvisluoksnį tortą, kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min.
  7. Tuomet tortą išimkite ir ant jo uždėkite trečiąjį baltymų morengo sluoksnį.
  8. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 10-15 min. iki kol viršus bus švelniai auksinės spalvos. Neperkepkite!
  9. Torto atvėsinimas. Atsargiai praverkite orkaitės dureles, tortą palikite vėsti orkaitėje 40 min. Suflė sluoksnis truputį nusileis, bet nesijaudinkite, taip ir turi būti.
  10. Po 40 min. tortą išimkite ir palikite visiškai atvėsti.
  11. Maždaug po 1,5 valandos torto paviršiuje turi susidaryti „Angelo ašaros“ - gintariniai lašeliai.
  12. Tortą pjaustykite jiems atsiradus.

Susiję straipsniai

Veidrodinė glazūra tortams, pyragaičiams, zefyrams

Veidrodine glazūra dengti tortai ar pyragaičiai atrodo ypač originaliai, subtiliai ir šventiškai.

Tinginių „Napoleonas“ iš šaldytos sluoksniuotos tešlos

Puikus ir labai lengvai paruošiamas desertas, kuriam reikės kelių ingredientų ir vos pusvalanduko jūsų laiko.

Medaus tortas

Medaus tortas arba medutis yra daugelio labai mėgstamas skanumynas.