Varškiniai virtinukai
Ingredientai: Varškė - 500 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, cukraus - 0.5 stiklinės, Miltai - 1.5 stiklinės, Sviestas - 5 valgomieji šaukštai.
Inde sumaišome kiaušinius, varškę, cukrų ir lydytą sviestą. Berkite miltus - priklausomai nuo miltų ir varškės jums gali reikėti kiek daugiau arba kiek mažiau miltų. Tad berkite 1,5 stiklinės, minkykite. Tešla turi būti lipnoka, bet kočiojama. Pagal situaciją pridėkite dar miltų. Ant miltuoto stalo iš tešlos susukite volelį ir jį supjaustykite maždaug 1 cm pločio gabaliukais. Virtinukus berkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite apie 5 min. Geriau virkite nedidelėmis porcijos, kad nesuliptų. Virtinukus tiekite su sviestu, grietine, uogiene, papuoškite uogomis.