Veganiškas šokoladinis manų kruopų pyragas

Ingredientai: Manų kruopos - 200 gramų, Miltai - 200 gramų, Kepimo milteliai - 10 gramų, Kakava - 4 valgomieji šaukštai, Cukrus - 200 gramų, Vanilinis cukrus - 10 gramų, Aliejus (rapsų, saulėgrąžų) - 120 mililitrų, Vanduo - 180 mililitrų, Riešutai, džiovi.

Manų kruopas sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įpilkite vandenį. Išmaišykite ir palikite brinkti kambario temperatūroje 2-3 val. Jeigu norite brinkinti iš vakaro, tai uždenkite maistine plėvele ir brinkinkite šaldytuve. Į išbrinkusius manus supilkite aliejų (labiausiai tinka bekvapis aliejus, pavyzdžiui, rapsų, saulėgrąžų), įberkite kakavą. Labai gerai išmaišykite. Įsijokite miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Galite įmaišyti razinų, riešutų, džiovintų vaisių ar uogų. Kepimo formą patepkite aliejumi, truputį apsijokite miltais. Supilkite tešlą. Kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. Patikrinkite ar iškepė dantų krapštuku. Iškeptą pyragą galima glazūruoti šokoladu ir pabarstyti cukraus pudra. Paprastai paruošiamas, pigus ir tikrai gardus pyragas, kuriam nereikia jokių gyvūninės kilmės produktų.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.