Velykinis mėsos suktinis įdarytas kiaušiniu

Ingredientai: Faršas - 1 kilogramas, Kiaušiniai - 7 vienetai, Svogūnas - 1 vienetas, Žalumynai - 1 sauja, Majonezas - 3 valgomieji šaukštai, Česnakas - 2 skiltelės, Druska - 1 žiupsnelis, Pipirai - 1 žiupsnelis, Aliejus - 3 valgomieji šaukštai.

Svogūną susmulkinkite ir pakepikinkite aliejuje. Pakepintus svogūnus sudėkite į faršą (kiaulienos ir jautienos lygiomis dalimis), įmuškite kiaušinį, išspauskite česnako skilteles, bei pagardinkite smulkintais žalumynais, druska ir pipirais. Įdėkite majonezo ir gerai išmaišykite. Rato formos kepimo indą ištepkite riebalais ir padenkite formelę puse paruošto faršo masės. Ratu sudėkite nuluptus kietai virtus 6 kiaušinius ir sudėkite likusį faršą. Patiekalą uždenkite folija ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, 30-40 min. Tada foliją nuimkite ir pakepkite dar 20 min. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, kepimo formą ištraukite iš orkaitės ir patiekalą atsargiai išverskite ant lygios kepimo skardos. Nupilkite susidariusį skystį ir vėl kepkite 10 min, vis palaistydami nupiltu kepimo skysčiu.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.