Virtiniai su bulvėmis
Ingredientai: Bulvės - 3 vienetai, Sviestas - 50 gramai, Šoninė, rūkyta - 70 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Kiaušinis - 1 vienetas, Miltai - 2.5 stiklinės, Vanduo - 0.5 stiklinės, Druska - 1 žiupsnelis.
Bulves išvirkite, dėkite svieto ir sugrūskite košę. Šią košę pagardinkite smulkiai pjaustyta ir svogūnu apkepta šonine, taip pat galima dėti smulkiai pjautytų svogūnų laiškų ar krapų. Iš vandens, miltų, kiaušinio ir trupučio druskos užminkykite tešlą. Paminkykite tik šiek tiek ir palikite 30 min. (miltai išbrinks ir bus lengviau minkyti ir kočioti), o tuomet perminkykite ir iškočiokite ploną sluoksnį. Stikline išspauskite tešlos apskritimus, ant jų dėkite įdaro, užspauskite kraštus šakute arba supinkite, kaip kibinus. Virkite pasūdytame, verdančiame vandenyje iki kol iškils į paviršių ir dar keletą minučių po to. Tiekite su mėgiamu padažu, taip pat skanu su troškintais, raugintais kopūstais.