Vištiena ir grybais įdaryta bagetė

Ingredientai: Bagetė (prancūziškas batonas) - 2 vienetai, Vištienos krūtinėlė - 1 vienetas, Pievagrybiai - 200 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Pomidorai - 3 vienetai, Grietinės - 200 gramai, Sūrio (tarkuoto) - 1 sauja, Žalumynai - 1 pundelis, Druska, pipira.

Vištieną paruoškite mėgiamu būdu - galite virti, kepti keptuvėje ar orkaitėje. Puikiai tiks ir įvairūs virtos, keptos ir rūkytos vištos likučiai. Paruoštą vištieną smulkiai supjaustykite. Svogūną ir šiek tiek pavalytus pievagrybius (porą pasilikite papuošimui) supjaustykite ir apkepinkite įkaitintame aliejuje iki kol suminkštės, tuomet sudėkite vištieną, dėkite grietinės, gardinkite druska, pipirais, mėgiamais prieskoniais. Pakaitinkite iki kol užvirs. Nukelkite nuo ugnies ir palikite truputį atvėsti. Bagetes atsargiai pjaukite pusiau, išskobkite minkštimą. Jo šiam patiekalui nereikės, tačiau neišmeskite, galėsite panaudoti gaminant kotletus. Bagečių puseles įdarykite, apiberkite tarkuotu sūriu, viršų apdėliokite pomidorų ir pasiliktų pievagrybių skiltelėmis, žalumynais. Paruoštas bagetes sudėkite į kepimo popieriumi ar folija išklotą skardą ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. iki kol apskrus, išlydys sūris. Puiki pusryčių, vakarienės ar užkandžio idėja! Tokias bagetes galite ruošti su pačiais įvairiausiais įdarais, tai praktiškas ir skanus būdas sunaudoti likučius.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!