Vištienos „bombos“

Ingredientai: Vištienos filė - 500 gramai, Bet kokie grybai - 300 gramai, Sūris - 70 gramai, Grietinėlė - 3 valgomieji šaukštai, Svogūnas - 1 vienetas.

Smulkiai supjaustykite grybus, apkepkite su smulkintu svogūnu aliejuje. Baigdami gaminti, pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkite tarkuotą sūrį, grietinėlę, išmaišykite. Juostelėmis supjaustytą vištieną pamuškite, pabarstykite druska ir pipirais, į vidurį įdėkite paruošto įdaro ir susukite į kamuoliukus. Apvyniokite aliejumi ištepta folija. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių, nuimkite foliją ir kepkite dar 5-10 min. Patiekite su bulvėmis ar daržovių salotomis.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.