Vištienos ir ananasų vėrinukai
Discover Beautiful World | Shutterstock.com
Jeigu įprasti šašlykai atsibodo ir ieškote originalių skonių, siūlome paragauti šių egzotiškų vištienos ir ananasų vėrinukų.
Jums reikės:
- 1 kg vištienos (krūtinėlės arba šlaunelių mėsos);
- 1 didesnio ananaso;
- 1 mėlynojo svogūno;
- 1 stiklinės ananasų sulčių;
- 80 ml sojų padažo;
- 100 g rudojo cukraus.
Gaminimas:
- Nedidelėje keptuvėje kaitinkite ananasų sultis, cukrų ir sojos padažą. Kaitinkite iki kol ims vos vos burbuliuoti.
- Iškart nuimkite nuo ugnies, palikite šiek tiek atvėsti.
- Vištieną supjaustykite gan stambiais kubeliais ir sudėkite į marinatą pusvalandžiui. Marinuokite šaldytuve. Medinius iešmelius pamirkykite vandenyje.
- Ant jų paeiliui suverkite marinuotą vištieną, svogūno gabaliukus ir kubeliais pjaustytą ananasą.
- Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje arba grilyje iki kol dailiai apskrus.
- Patiekite su ryžiais, daržovių salotomis.