Vištienos ir ananasų vėrinukai

Vištienos ir ananasų vėrinukai Discover Beautiful World | Shutterstock.com

Jeigu įprasti šašlykai atsibodo ir ieškote originalių skonių, siūlome paragauti šių egzotiškų vištienos ir ananasų vėrinukų. 

Jums reikės:

  • 1 kg vištienos (krūtinėlės arba šlaunelių mėsos);
  • 1 didesnio ananaso;
  • 1 mėlynojo svogūno;
  • 1 stiklinės ananasų sulčių;
  • 80 ml sojų padažo;
  • 100 g rudojo cukraus.

Gaminimas:

  1. Nedidelėje keptuvėje kaitinkite ananasų sultis, cukrų ir sojos padažą. Kaitinkite iki kol ims vos vos burbuliuoti. 
  2. Iškart nuimkite nuo ugnies, palikite šiek tiek atvėsti. 
  3. Vištieną supjaustykite gan stambiais kubeliais ir sudėkite į marinatą pusvalandžiui. Marinuokite šaldytuve. Medinius iešmelius pamirkykite vandenyje. 
  4. Ant jų paeiliui suverkite marinuotą vištieną, svogūno gabaliukus ir kubeliais pjaustytą ananasą. 
  5. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje arba grilyje iki kol dailiai apskrus. 
  6. Patiekite su ryžiais, daržovių salotomis.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Skelbimai

2,00 €
36 | 8 | S
20,00 €
74 | 6-9 mėn.
3,00 €
20 | 12,3 cm