Vištienos, kiaušinių ir avokadų salotos

Vištienos, kiaušinių ir avokadų salotos Lapina Maria | Shutterstock.com

Sočios ir maistingos salotos - mišrainė, kurią labiausiai tinka patiekti užtepus ant duonos ar skrebučių. Smulkiai supjausčius ji tiks ir kaip užtepėlė, kurią galima valgyti su duonos lazdelėmis, krekeriais, kukurūzų traškučiais. Ja galima įdaryti krepšelius, aptepti ir susukti lavašus.

Jums reikės:

  • 1 keptos ar virtos vištienos krūtinėlės;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 avokadų;
  • 3-4 šaukštų majonezo;
  • 2 šaukštų citrinos sulčių;
  • pundelio svogūnų laiškų ar kitų žalumynų;
  • žiupsnelio druskos, pipirų.
  • Patiekimui: mėgstamos duonos ar batono, salotų lapų.

Patarimas: vištieną galite pakeisti konservuotu tunu. Nuo jo nuspauskite skystį ir sumaišykite su kitais ingredientais.

Gaminimas:

  1. Vištieną supjaustykite ar suplėšykite skaidulomis.
  2. Avokadus nulupkite, išimkite kauliukus ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  3. Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais ar sutarkuokite.
  4. Svogūnų laiškus ar kitus žalumynus smulkiai supjaustykite.
  5. Viską sumaišykite, salotas užtaisykite citrinos sultimis, majonezu, pagardinkite druska ir pipirais.
  6. Patiekimui ant duonos ar batono uždėkite salotos lapą ir kelis šaukštus salotų, ant viršaus uždėkite antrą duonos ar batono riekę.

Susiję straipsniai

Kiaulienos plovas su morkomis

Tradicinis plovas gaminamas kazane ir su aviena, tačiau plovas su kiauliena, troškintas puode taip pat pavyksta puikus: kvapnus, sotus, skanus!

Sveikuoliški avižų ir bananų blyneliai (receptas)

Sveikuoliški blyneliai tikrai skanūs, sotūs ir lengvai salstelėję, tačiau juose nėra nei baltų miltų, nei pridėtinio cukraus.

Burnoje tirpstančios kanelės (receptas)

Kanelė (pranc. canelé) - mažas prancūziškas pyragėlis su traškia, karamelizuota plutele ir itin viliojančiu drėgnu, korėtu vidumi.