Vištienos ir makaronų apkepas

Ingredientai: Vištienos blauzdelių mėsos - 500 gramai, Didelis svogūnas - 1 vienetas, Saldžioji paprika - 2 vienetai, Konservuoti pomidorai (smulkinti) - 1 skardinė, Tarkuotas sūris - 2 saujos, Aliejaus kepimui - 2 valgomieji šaukštai, Česnakai - 3 skiltel.

Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais. Svogūną ir papriką supjaustykite kubeliais. Sumaišykite ir apkepinkite įkaitintame aliejuje iki kol vištiena nebebus rausva. Įspauskite česnako, berkite patinkančių prieskoninių žolelių, druskos, pipirų ir dar porą min. pakepinkite. Suverkiste pomidorus iš skardinės (jeigu pirkote nesmulkintus, tai juos susmulkinkite). Dar 10 min troškinkite iki kol šiek tiek nugaruos skystis ir troškinukas bus gan tirštas. Makaronus išvirkite pagal nurodymus, nepervirkite. Galite naudoti vamzdelius, kriauklytes, sraigtelius. Virtus makaronus sumaišykite su vištiena ir daržovėmis. Dėkite į riebalais pateptą indą, užberkite sūrio, pridenkite folija. Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų apie 10-15 min., tuomet foliją nuimkite ir kepkite dar 10 min. iki kol sūris gražiai apskrus. Galima patiekti su lengvomis, lapinių daržovių salotomis ar apvirtais brokoliais.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!