Vištienos kepsneliai su krakmolu ir majonezu
Anastasia_Panait | Shutterstock.com
Šis receptas daugeliui puikiai pažįstamas, o jeigu tokių vištienos kepsnelių - blynelių dar neragavote, būtinai siūlome pasigaminti. Labai skanūs ne tik karšti, bet ir atvėsę.
Jums reikės:
- 500 g vištienos filė;
- 2 kiaušinių;
- 2 šaukštų bulvių krakmolo;
- 2 šaukštų majonezo;
- 2 skiltelių česnako;
- pagal skonį druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių (pavyzdžiui, kario, saldžiosios paprikos miltelių, ciberžolės);
- šlakelio aliejaus kepimui.
Patarimas: į vištienos kepsnelių masę papildomai galima įmaišyti smulkintų žalumynų.
Gaminimas:
- Vištieną smulkiai supjaustykite.
- Kiaušinius išplakite su majonezu, įmaišykite krakmolą, smulkintą česnaką, prieskonius.
- Į plakinį sudėkite vištieną, išmaišykite.
- Į aliejumi pateptą, įkaitintą keptuvę šaukštu dėkite paruoštą masę, suformuodami nedidelius blynelius.
- Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki kol gražiai apkeps.
- Iškeptus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.