Vištienos kotletukai su sūriu, žalumynais ir pomidorais
Elena Hramova | Shutterstock.com
Labai skanūs, kvapnūs ir tikrai nesausi kotletukai, kuriuos pagaminti tikrai nesudėtinga.
Vištienos kotletukams Jums reikės:
- 500 g vištienos krūtinėlės arba šlaunelių mėsos;
- 100 g bandelės ar batono;
- šlakelio pieno;
- 100 g sūrio;
- 1 nedidelio svogūno;
- 2 pomidorų;
- 1 pundelio žalumynų (tinka bet kokie mėgstami, pavyzdžiui, krapai, petražolės, svogūnų laiškai);
- pagal skonį druskos, pipirų ar kitų prieskonių.
Gaminimas:
- Svogūną nulupkite, perpjaukite į kelias dalis, vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, bandelės minkštimą išmirkykite piene ir truputį nuspauskite. Viską sumalkite ir pabarstykite druska, pipirais bei kitais mėgstamais prieskoniais.
- Žalumynus susmulkinkite, pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Sūrį smulkiai sutarkuokite.
- Sumaišykite visus turimus komponentus.
- Jeigu masė išėjo per sausa, įpilkite truputį pieno, kuriame mirko bandelė, vandens arba įdėkite grietinės.
- Palikite pastovėti bent pusvalandį.
- Formuokite kotletukus ir apkepkite aliejuje iš abiejų pusių. Prieš kepimą galima apvolioti miltuose ar džiūvėsėliuose.
- Patiekite su bulvių koše, virtais ryžiais arba daržovėmis.