Vištienos kotletukai su sūriu, žalumynais ir pomidorais

Vištienos kotletukai su sūriu, žalumynais ir paprikomis Elena Hramova | Shutterstock.com

Labai skanūs, kvapnūs ir tikrai nesausi kotletukai, kuriuos pagaminti tikrai nesudėtinga.

Vištienos kotletukams Jums reikės:

  • 500 g vištienos krūtinėlės arba šlaunelių mėsos;
  • 100 g bandelės ar batono;
  • šlakelio pieno;
  • 100 g sūrio;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 2 pomidorų;
  • 1 pundelio žalumynų (tinka bet kokie mėgstami, pavyzdžiui, krapai, petražolės, svogūnų laiškai);
  • pagal skonį druskos, pipirų ar kitų prieskonių.

Gaminimas:

  1. Svogūną nulupkite, perpjaukite į kelias dalis, vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, bandelės minkštimą išmirkykite piene ir truputį nuspauskite. Viską sumalkite ir pabarstykite druska, pipirais bei kitais mėgstamais prieskoniais.
  2. Žalumynus susmulkinkite, pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Sūrį smulkiai sutarkuokite.
  3. Sumaišykite visus turimus komponentus.
  4. Jeigu masė išėjo per sausa, įpilkite truputį pieno, kuriame mirko bandelė, vandens arba įdėkite grietinės.
  5. Palikite pastovėti bent pusvalandį.
  6. Formuokite kotletukus ir apkepkite aliejuje iš abiejų pusių. Prieš kepimą galima apvolioti miltuose ar džiūvėsėliuose.
  7. Patiekite su bulvių koše, virtais ryžiais arba daržovėmis.

Susiję straipsniai

Vištienos ir daržovių kotletai kepti orkaitėje

Vištienos kotletai su morkomis ir cukinijomis pavyksta labai drėgni, minkšti ir skanūs, o kepant orkaitėje reikės mažai riebalų.

Vištienos kotletai su varške ir sūriu

Labai skanūs, neriebūs ir tikrai greitai paruošiami kotletai.

Kava - puikus prieskonis kepiniams, troškiniams, padažams

Kava gali puikiai papildyti patiekalų skonį - šlakelis kavos suteikia sodrumo riebiems mėsos troškiniams, sustiprina padažų ir desertų skonį.