Vištienos kuskusas

Ingredientai: Aliejus - 1 valgomasis šaukštas, Svogūnas - 1 vienetas, Vištienos krūtinėlė - 200 gramai, Imbieras - 2 centimetrai, karis - 2 arbatiniai šaukšteliai, Abrikosai (džiovinti) - 10 vienetai, Virti arba konservuoti avinžirniai - 200 gramai, Kuskus.

Kubeliais pasmulkintą svogūną kelias minutes apkepinkite aliejuje, tuomet ten suverskite kubeliais smulkintą vištieną, pakepinkite apie 10 min. Berkite pasmulkinto imbiero (jeigu mėgstate), kario, truputį druskos ir pipirų ir pakepinkite dar minutę. Tuomet berkite pasmulkintus abrikosus, virtus arba konservuotus avinžirnius ir kuskuso kruopas, permaišykite. Pilkite karšto sultinio, uždenkite ir palikite 15 min. - kuskuso kruopos įgers skystį ir suminkštės. Prieš tiekiant viską papurenkite šakute, galima apiberti kalendros lapeliais.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.