Vištienos maltinukai su kiaušinių ir sūrio įdaru
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-12-12
Anastasia_Panait | Shutterstock.com
Labai skanūs, sultingi ir sotūs vištienos (bet galite naudoti ir kitą maltą mėsą) maltinukai su kiaušinių ir sūrio įdaru. Jiems nereikia jokių įmantrių ingredientų, tačiau pavyksta tikrai ypatingas, net ir šventiniam stalui tinkantis patiekalas.
Vištienos maltinukai su kiaušinių ir sūrio įdaru: ko reikės?
8-10 maltinukų Jums reikės:
Maltinukams:
- 700 g vištienos faršo;
- 1 svogūno;
- 1 kiaušinio;
- 2-3 šaukštų džiūvėsėlių;
- 1 šaukšto majonezo arba grietinės;
- pagal skonį druskos ir pipirų.
Įdarui:
- 3 kiaušinių;
- 100 g kietojo ar kito mėgstamo sūrio;
- 2-3 šaukštų sviesto;
- saujos žalumynų: krapų, petražolių, svogūnų laiškų.
- pagal skonį druskos ir pipirų.
Paniruotei ir kepimui:
- 1 kiaušinio;
- 5-6 šaukštų džiūvėsėlių;
- šlakelio aliejaus.
Vištienos maltinukai su kiaušinių ir sūrio įdaru: receptas
- Įdaro paruošimas. Kiaušinius kietai išvirkite ir smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite.
- Sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su kiaušiniais, minkštu sviestu ir kapotais žalumynais.
- Pagardinkite druska ir pipirais.
- Vištienos paruošimas. Vištienos faršą sumaišykite su smulkiai sukapotu svogūnu (galite jį prieš tai apkepinti), kiaušiniu, džiūvėsėliais, majonezu ar grietine, pagardinkite druska ir pipirais.
- Gerai išminkykite, kad masė susijungtų ir taptų šiek tiek lipni. Jei masė per skysta - įdėkite dar šaukštą džiūvėsėlių.
- Maltinukų formavimas. Vištienos faršą padalinkite į 8-10 dalių. Suplokite paplotėlius, įdėkite suspausto, tarsi į volelį suformuoto įdaro ir užspauskite faršo kraštelius, suformuodami pailgą kotletą.
- Paruoštus maltinukus pamirkykite išplaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
- Maltinukų kepimas. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Maltinukus apkepkite iš visų pusių ant vidutinės kaitros, kol gražiai apskrus. Jie turi tik apskrusti, bet pilnai iškeps orkaitėje.
- Perkelkite apkepintus maltinukus į kepimo indą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min., kad viskas iškeptų iki galo, o sūris viduje išsilydytų.






