Vištienos sriubytė

Ingredientai: Vištienos ketvirčiai - 500 gramai, Bulvės - 5 vienetai, Morkos - 1 vienetas, Svogūnai - 1 galva, Žalumynai (įvairūs) - 1 pundelis, Druska - 0.5 arbatinio šaukštelio, Pipirai - 2 žiupsneliai, Lauro lapai - 2 vienetai, Vanduo - 1.5 litro.

Vištieną užpilti vandeniu, pasūdyti, įmesti lauro lapelių ir virti apie 40 min. Susidariusias putas nugriebti. Supjaustyti morkas, bulves, svogūnus ir žalumynus. Svogūnus pakepinti ir sudėti į sriubą. Į puodą sudėti morkas ir bulves. Įmaišyti prieskonių, suberti žalumynus. Virti dar apie 10-15 min.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.