Vištienos vyniotinis su špinatais
Ingredientai: Vištienos krūtinėlės - 3 vienetai, Švieži špinatai - 150 gramai, Kiaušiniai - 5 vienetai, Kiaulienos kumpio juostelės - 6 vienetai, Kietas sūris - 50 gramai, Neriebi grietinėlė - 100 mililitrai, Sviestas - 50 gramai, Muskato riešutas - 1 žiup.
Krūtinėles nuplaukite, nusausinkite. Špinatus perrinkite, nuplaukite, leiskite nudžiūti ir stambiai supjaustykite. Krūtinėles perpjaukite horizontaliai į 2-3 dalis ir lengvai pamuškite per plėvelę. Kiaušinius sumaišykite su grietinėle ir tarkuotu sūriu, pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutais. Ištirpintame svieste patroškinkite špinatus 4 min. Supilkite ant viršaus kiaušinių plakinį ir tuojau pat išmaišykite. Gaminkite maišydami 2 min., nukaiskite ir atvėsinkite. Ant folijos sudėkite vištienos filė, pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite juostelėmis supjaustytą kumpį. Paskirstykite ant viršaus kiaušinių ir špinatų masę, standžiai suvyniokite. Suvyniokite vyniotinį į foliją, padėkite į skardą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą. Atvėsinkite, išimkite iš folijos ir supjaustykite.