Vištų blauzdelės sojų-medaus padaže

Ingredientai: Vištos blauzdelės - 800 gramų, Sojos padažo - 6 valgomieji šaukštai, Kečupas - 4 valgomieji šaukštai, Medaus - 2 valgomieji šaukštai, Garstyčios - 2 arbatiniai šaukšteliai, Česnakai - 4 skiltelės, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Aliejus - 4 .

Vištų blauzdeles nuplaukite, tapšnojant nusausinkite popieriniu rankšluostuku, įtrinkite druska (druskos naudokite saikingai, nes dauguma sojos padažų yra sūrūs), pipirais. Blauzdeles apkepinkite įkaitintame aliejuje iš visų pusių iki kol apskrus. Aliejaus perteklių nupilkite. Gerai išplakite sojos padažą, kečupą, medų, garstyčias, spaustuku perspaustą česnaką. Jeigu norisi aštrumo, tai galite papildomai įberti truputį čili pipirų. Gautą padažą supilkite ant apkepintų blauzdelių, gerai išmaišykite, kad jos tolygiai pasidengtų padažu. Vis pavartant troškinkite ant nedidelės ugnies apie 15-20 min. Patiekite su ryžiais, salotomis.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.