Ypatingas keksas Velykų stalui

Ingredientai: Kiaušiniai - 4 vienetai, Cukrus - 250 gramai, Sviestas - 250 gramai, Razinos - 1 stiklinė, Romas - 3 valgomieji šaukštai, Miltai - 2 stiklinės, Vanduo - 100 mililitrai.

Išlydytą sviestą sumaišykite su cukrumi, kiaušiniais ir miltais. Razinas išmirkykite rome arba romo esencijos bei vandens tirpale ir suberkite jas į bendrą masę. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių maždaug 30 minučių, kol keksas gražiai paruduos.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.