Ypatingas keksas Velykų stalui

Ingredientai: Kiaušiniai - 4 vienetai, Cukrus - 250 gramai, Sviestas - 250 gramai, Razinos - 1 stiklinė, Romas - 3 valgomieji šaukštai, Miltai - 2 stiklinės, Vanduo - 100 mililitrai.

Išlydytą sviestą sumaišykite su cukrumi, kiaušiniais ir miltais. Razinas išmirkykite rome arba romo esencijos bei vandens tirpale ir suberkite jas į bendrą masę. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių maždaug 30 minučių, kol keksas gražiai paruduos.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.