Žirnių sriuba

Ingredientai: Sausi žirniai - 1.5 stiklinės, Mėsa - 300 gramai, Lauro lapai - 2 vienetai, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Bulvės - 4 vienetai.

Žirnius nuplaukite, užpilkite 1,5 litru šalto vandens ir palikite išbrinkti per naktį. Nenupylę vandens užkaiskite puodą, sudėkite mėsą, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies nuo 45 minučių iki 1,5 valandos (jei žirnius mirkėte trumpiau). Periodiškai nugraibykite putas. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos, pasūdykite, sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, prieskonius, lauro lapus. Svogūną smulkiai supjaustykite, sumaišykite su tarkuotą morka ir apkepkite ant silpnos ugnies, kol gražiai pagels. Sudėkite į išvirusią sriubą, užvirinkite, suberkite smulkintus žalumynus ir nukaiskite. Patiekite su skrebučiais.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!