Žirnių sriuba
Ingredientai: Sausi žirniai - 1.5 stiklinės, Mėsa - 300 gramai, Lauro lapai - 2 vienetai, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Bulvės - 4 vienetai.
Žirnius nuplaukite, užpilkite 1,5 litru šalto vandens ir palikite išbrinkti per naktį. Nenupylę vandens užkaiskite puodą, sudėkite mėsą, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies nuo 45 minučių iki 1,5 valandos (jei žirnius mirkėte trumpiau). Periodiškai nugraibykite putas. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos, pasūdykite, sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, prieskonius, lauro lapus. Svogūną smulkiai supjaustykite, sumaišykite su tarkuotą morka ir apkepkite ant silpnos ugnies, kol gražiai pagels. Sudėkite į išvirusią sriubą, užvirinkite, suberkite smulkintus žalumynus ir nukaiskite. Patiekite su skrebučiais.