Abrikosų džemas

Ingredientai: Abrikosai (švieži) - 1 kilogramas, Cukrus - 800 gramų, Citrinų rūgštis - 0.25 arbatinio šaukštelio.

Prinokusius, sultingus abikosus gerai nuplaukite, perpjaukite perpus, išimkite kauliukus. Abrikosus suberkite į didelį indą ir virkite ant nedidelės ugnies. Kol kas nepilkite nei cukraus, nei citrinų rūgšties, papildomai pilti vandens taip pat nereikia. Sušilę abrikosai išleis sultis. Abrikosus virkite iki suminkštėjimo. Virimo metu susidarančias sultis vis nupilkite (dabar jų nereikės, tačiau jas galėsite užvirinti su trupučiu cukraus ir turėsite skanaus gėrimo). Abrikosams suminkštėjus juos sutrinkite maisto smulkintuvu. Į trintų abrikosų masę berkite cukrų ir citrinos rūgštį. Viską maišant užvirinkite ant nedidelės ugnies. Virimo metu nugriebkite susidarančias putas. Gautą džemą sudėkite į iškaitintus stiklainius, juos tvirtai užsukite. Laikykite rūsyje ar kitoje vėsioje vietoje. Labai gardus džemas, kuris tiks prie skrebučių, bandelių, blynų, ledų, o taip pat, kaip įdaras įvairiems kepiniams.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Skelbimai

10,00 €
36 | 23,3 cm | 3 - 3½
45,00 €
39 | 25,3 cm | 5½ - 6