Abrikosų džemas
Ingredientai: Abrikosai (švieži) - 1 kilogramas, Cukrus - 800 gramų, Citrinų rūgštis - 0.25 arbatinio šaukštelio.
Prinokusius, sultingus abikosus gerai nuplaukite, perpjaukite perpus, išimkite kauliukus. Abrikosus suberkite į didelį indą ir virkite ant nedidelės ugnies. Kol kas nepilkite nei cukraus, nei citrinų rūgšties, papildomai pilti vandens taip pat nereikia. Sušilę abrikosai išleis sultis. Abrikosus virkite iki suminkštėjimo. Virimo metu susidarančias sultis vis nupilkite (dabar jų nereikės, tačiau jas galėsite užvirinti su trupučiu cukraus ir turėsite skanaus gėrimo). Abrikosams suminkštėjus juos sutrinkite maisto smulkintuvu. Į trintų abrikosų masę berkite cukrų ir citrinos rūgštį. Viską maišant užvirinkite ant nedidelės ugnies. Virimo metu nugriebkite susidarančias putas. Gautą džemą sudėkite į iškaitintus stiklainius, juos tvirtai užsukite. Laikykite rūsyje ar kitoje vėsioje vietoje. Labai gardus džemas, kuris tiks prie skrebučių, bandelių, blynų, ledų, o taip pat, kaip įdaras įvairiems kepiniams.