Alyvuogių ir fetos sūrio pingvinukai

Ingredientai: Juodosios alyvuogės (be kauliukų) - 2 skardinės, Fetos sūris - 100 gramai, Varškė - 50 gramai, Česanakas - 1 skiltelė, Morka - 1 vienetas, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis.

Fetos sūrį ištrinkite su varške, įspauskite česnako, pagal skonį gardinkite druska ir pipirais. Morką nuskuskite, supjaustykite nestorais griežinėliais, iš jų išpjaukite trikampėlius. Išpjautas griežinėlis bus pingvino kojos, o trikampėlis - snapelis. Reikės apie 60 alyvuogių, vienoje mažoje skardinėje jų bus apie 30-40. Alyvuoges iš vienos skardinės naudokite pingvinų galvoms - į angelę pro kurią buvo pašalintas kauliukas įkiškite morkos trikampėlį ir viską perverkite dantų krapštuku. Alyvuoges iš kitos skardinės pjaukite pusiau, iš sūrio masės rankomis suformuokite rutuliuką, jį iš abiejų pusių apspauskite perpjauta alyvuoge. Suverkite su kojomis ir galva. Pingvinų kakliukus galite puošti šalikais iš svogūnų laiškų arba krapų.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.