Alyvuogių ir fetos sūrio pingvinukai

Alyvuogių ir fetos sūrio pingvinukai Ogovorka | Shutterstock.com

Pingvinukai iš alyvuogių ir fetos sūrio - smagi ir skani šventinio stalo puošmena.

Jums reikės:

  • 2 skardinių juodųjų alyvuogių (be kauliukų);
  • 100 g fetos sūrio;
  • 50 g varškės;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1 morkos;
  • pagal skonį druskos, pipirų.

Gaminimas:

  1. Fetos sūrį ištrinkite su varške, įspauskite česnako, pagal skonį gardinkite druska ir pipirais.
  2. Morką nuskuskite, supjaustykite nestorais griežinėliais, iš jų išpjaukite trikampėlius.
  3. Išpjautas griežinėlis bus pingvino kojos, o trikampėlis - snapelis.
  4. Reikės apie 60 alyvuogių, vienoje mažoje skardinėje jų bus apie 30-40.
  5. Alyvuoges iš vienos skardinės naudokite pingvinų galvoms - į angelę pro kurią buvo pašalintas kauliukas įkiškite morkos trikampėlį ir viską perverkite dantų krapštuku.
  6. Alyvuoges iš kitos skardinės pjaukite pusiau, iš sūrio masės rankomis suformuokite rutuliuką, jį iš abiejų pusių apspauskite perpjauta alyvuoge.
  7. Suverkite su kojomis ir galva.
  8. Pingvinų kakliukus galite puošti šalikais iš svogūnų laiškų arba krapų.


 

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su rikota ir pomidorais

Paprastai paruošiamas ir skanus užkandis, kurį galima valgyti tiek šiltą, tiek ir atvėsusį.

Turkiška pica su faršu (lachmadžunas)

Lachmadžunas - turkiškas, picą primenantis patiekalas. Tai plonos tešlos paplotėlis, apteptas faršo ir daržoviu mišiniu bei iškeptas krosnyje.