Alyvuogių ir fetos sūrio pingvinukai
Ogovorka | Shutterstock.com
Pingvinukai iš alyvuogių ir fetos sūrio - smagi ir skani šventinio stalo puošmena.
Jums reikės:
- 2 skardinių juodųjų alyvuogių (be kauliukų);
- 100 g fetos sūrio;
- 50 g varškės;
- 1 skiltelės česnako;
- 1 morkos;
- pagal skonį druskos, pipirų.
Gaminimas:
- Fetos sūrį ištrinkite su varške, įspauskite česnako, pagal skonį gardinkite druska ir pipirais.
- Morką nuskuskite, supjaustykite nestorais griežinėliais, iš jų išpjaukite trikampėlius.
- Išpjautas griežinėlis bus pingvino kojos, o trikampėlis - snapelis.
- Reikės apie 60 alyvuogių, vienoje mažoje skardinėje jų bus apie 30-40.
- Alyvuoges iš vienos skardinės naudokite pingvinų galvoms - į angelę pro kurią buvo pašalintas kauliukas įkiškite morkos trikampėlį ir viską perverkite dantų krapštuku.
- Alyvuoges iš kitos skardinės pjaukite pusiau, iš sūrio masės rankomis suformuokite rutuliuką, jį iš abiejų pusių apspauskite perpjauta alyvuoge.
- Suverkite su kojomis ir galva.
- Pingvinų kakliukus galite puošti šalikais iš svogūnų laiškų arba krapų.