Amerikietiškas moliūgų pyragas
Ingredientai: Miltai - 210 gramai, Sviestas - 150 gramai, Ledinis vanduo - 3 valgomieji šaukštai, Druska - 0.5 arbatinio šaukštelio, Moliūgų tyrė - 450 gramai, Cukrus - 150 gramai, Kiaušiniai - 3 vienetai, Tirštintas pienas - 1 skardinė, Maltas cinamonas -.
Paruoškite tešlą: į dubenį suberkite miltus, įberkite žiupsenį druskos, sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą sviestą. Išmaišykite iki drėgnų trupinėlių konsistencijos. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Iškočiokite, išklokite kepimo formą, suformuokite kraštelius. Padėkite į šaldytuvą ir imkitės įdaro. Išplakite kiaušinius su cukrumi, sudėkite moliūgų tyrelę, prieskonius, šiek tiek druskos ir sutirštintą pieną. Išmaišykite iki vienalytės masės ir supilkite į pyrago pagrindą. Kepkite 220 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių, sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite dar apie 40 minučių.