Amerikietiškas moliūgų pyragas

Ingredientai: Miltai - 210 gramai, Sviestas - 150 gramai, Ledinis vanduo - 3 valgomieji šaukštai, Druska - 0.5 arbatinio šaukštelio, Moliūgų tyrė - 450 gramai, Cukrus - 150 gramai, Kiaušiniai - 3 vienetai, Tirštintas pienas - 1 skardinė, Maltas cinamonas -.

Paruoškite tešlą: į dubenį suberkite miltus, įberkite žiupsenį druskos, sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą sviestą. Išmaišykite iki drėgnų trupinėlių konsistencijos. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Iškočiokite, išklokite kepimo formą, suformuokite kraštelius. Padėkite į šaldytuvą ir imkitės įdaro. Išplakite kiaušinius su cukrumi, sudėkite moliūgų tyrelę, prieskonius, šiek tiek druskos ir sutirštintą pieną. Išmaišykite iki vienalytės masės ir supilkite į pyrago pagrindą. Kepkite 220 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių, sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite dar apie 40 minučių.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.