Apelsininiai sausainiai su varške

Ingredientai: Varškė - 200 gramai, Didelis apelsinas (žievelė) - 1 vienetas, Didelė citrina (žievelė) - 1 vienetas, Cukrus - 180 gramai, Miltai - 1.5 stiklinės, Kiaušinis - 1 vienetas, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Sviestas - 100 gramai, Cinam.

Išsukite sviestą su cukrumi, kol pabals, įmuškite kiaušinį, sudėkite tarkuotas žieveles, varškę, prieskonius, miltus ir kepimo miltelius. Pabarstykite stalą miltais ir išminkykite tešlą, iškočiokite 0,5 cm storio lakštą, išpjaukite sausainius, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 10-12 min. Iš vandens, sirupo ir cukraus pudros paruoškite glazūrą ir padenkite ja sausainius.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.