Auksinis pyragas

Ingredientai: Miltai - 200 gramai, Sviestas - 50 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Tryniai - 3 vienetai, Cukrus - 2 valgomieji šaukštai, Vanilė - 2 arbatiniai šaukšteliai, Jogurtas - 5 valgomieji šaukštai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis.

Giliame inde sumaišykite miltus, vanilę ir kepimo miltelius. Kitame inde išmaišykite kiaušinio trynius, kiaušinį, ištirpintą sviestą, cukrų ir jogurtą. Tuomet miltus perpilkite į bendrą masę ir maišykite, kol neliks gumuliukų. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.