Avižiniai blyneliai su obuoliais

Avižiniai blynai su obuoliais P-Kheawtasang | Shutterstock.com

Pakeitus kvietinius miltus avižiniais dribsniais, blynai bus ne tik įdomesni, bet ir sveikesni! O obuoliai šiems blynams suteiks daugiau purumo ir drėgnumo.

Blyneliams Jums reikės:

  • 300 ml pieno;
  • 160 g avižinių dribsnių;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 obuolių;
  • 1 šaukšto arba pagal skonį cukraus (labai tiktų rudasis cukrus);
  • žiupsnelio druskos;
  • žiupsnelio cinamono (nebūtina);
  • šlakelio aliejaus keptuvei patepti.

Patarimas: šiems blynams galite panaudoti nuo pusryčių atlikusią avižinę košę.

Gaminimas:

  1. Avižinius dribsnius užpilkite karštu pienu, pridenkite ir palikite brinkti 1-1,5 val. Galima valandėlę pabrinkinti kambario temperatūroje, o pienui atvėsus perkelti į šaldytuvą ir palikti pernakt.
  2. Į išbrinkusią masę supilkite išplaktus kiaušinius, sutarkuotus obuolius, cukrų, druską, cinamoną. Gerai išmaišykite.
  3. Blynelius kepkite keptuvėje ant įkaitinto aliejaus, iš abiejų pusių.
  4. Patiekite su grietine, medumi, uogiene.
  5. Labai tinka patiekti su karamelizuotais obuoliais. Keptuvėje ištirpinkite gabaliuką sviesto, sudėkite kubeliais pjaustytus obuolius, kelis šaukštus cukraus (ypač tinka rudasis) ir ant nedidelės ugnies, vis pamaišydami kaitinkite iki kol cukrus ištirps, obuoliai suminkštės ir karamelizuosis.

Susiję straipsniai

Varškės sklindžiai su grietine

Grietinė sklindžiams suteikia drėgnumo, tad jie pavyksta itin minkštučiai ir tiesiog tirpstantys burnoje!

Skaniausi mieliniai blyneliai su obuoliais

Paprasti, jaukūs, purūs lyg debesėliai ir tikrai patys skaniausi mieliniai blynai - sklindžiai su obuoliais!

Varškėtukai su cukinija

Įprasti cukinijų blyneliai nusibodo, o reikia sunaudoti užsilikusią cukiniją? Siūlome išsikepti varškėtukų su cukinija!