Baklažanų užkandis

Ingredientai: Baklažanai - 2 vienetai, Pomidorai - 2 vienetai, Jautiena - 50 gramai, Sūris - 80 gramai, Česnakas - 2 skiltelės, Majonezas - 100 gramai.

Baklažanus perpjaukite išilgai į 2 dalis, kiekvieną dalį supjaustykite juostelėmis (bet ne iki pat galo). Pasūdykite ir palikite 20 min. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, jautieną ir sūrį - juostelėmis, susmulkinkite česnaką. Skardą ištepkite riebalais, sudėkite baklažanus, kaip vėduoklę išdėliokite pomidorus, jautieną, sūrį ir česnaką. Ant viršaus užpilkite majonezo ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 25-30 minučių, kol apskrus.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.