Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrele „Mumijos“
New Africa | Shutterstock.com
Helovynui ar teminiam vakarėliui puikiai tiks lengvai paruošiamas užkandis - bandelės su dešrele „Mumijos“.
Jums reikės:
- 500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos (tiks tiek mielinė, tiek bemielė);
- 10 dešrelių;
- 1 kiaušinio;
- papuošimui: kelių šakelių majonezo, kelių alyvuogių (galima pakeisti sezamo sėklomis).
Gaminimas:
- Tešlą atšildykite. Pakočiokite ant miltuoto stalo, supjaustykite plonomis juostelėmis.
- Kiekvieną dešrelę apvyniokite tešlos juostele, palikdami tarpelius.
- Dešreles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepkite kiaušinio plakiniu.
- Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
- Iškeptas dešreles šiek tiek atvėsinkite ir dekoruokite „akimis“ - majonezo lašeliais su smulkiai pjaustytų alyvuogių gabaliukais ar juodomis sezamų sėklytėmis.